Haberler

Tosun Muhalefeti Eleştirdi

Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Filyos Projesi, TTK, ulaşım ve diğer sorunlarda muhalefetin neler yaptığı hatırlatılıp, "Tarih affetmez, milletimiz unutmaz. Onlar konuşur, onlar engeller, biz yaparız" denildi.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun yaptığı açıklamada, Zonguldak'a en büyük zararın Resen emeklilik ve ithal kömüre uygulanan fonun kaldırılmasıyla verildiği hatırlatılarak, "Yıllarca Zonguldak'ta siyaset yapıp, şehrimize bir şey katmak bir tarafa zarar verenler yaptıklarını görmezden gelip kendilerini 'Sütten çıkmış ak kaşık' gibi göstermeye çalışmışlardır. Herkes tarafından da kabul edilen TTK'ya en büyük zararı veren iki olay olan Resen emeklilik ve İthal kömürdeki fonun kaldırılmasının mimarları yaptıklarından özür dileyip halkımızdan özür dileyeceklerine tarihte yaşananları saptırma yoluna gitmişlerdir. Asrin projesi sayılan Filyos Projesi'nin ilerlememesi için dava açan CHP'li Belediye Başkanı bunu marifet olarak yansıtmaktan hiç çekinmemiştir. Yıllarca Zonguldak yollarının yapımı için, Zonguldak Havaalanı'nın açılması için hiç uğraşmayanlar hükümetimiz zamanında yapılanları görmezden gelme cüreti göstermektedir. Halkımız her şeyin farkındadır ve gerekli cevap verilecektir " dedi.

"O DOZERLERİ İŞÇİMİZİN ÖNÜNE KOYANLAR ABİ OLAMAZ"

Tosun, MHP 1. Sıra adayı Zeki Çakan'ın büyük yürüyüşte işçinin önünü dozer koyarak kestiği söyleyerek "Sayın Zeki Çakan 'Bölgenin ağabeyi olacağım' diyor. Yaş itibariyle abisi olabilirsin ama siyaseten abisi olamazsın. Olsaydın o dozerleri işçimizin önüne koymazdın. Valinin talimatıyla dozerle işçinin önünü kapattığını söylüyor. İstifa müessesesi var. Zonguldak'ı, işçiyi bu kadar düşünüyorsan, abiliği istiyorsan istifa edecektin" dedi.

"ZONGULDAK MAHALLELERİ KİMİN ZAMANINDA OLUŞTU"

Tosun, "Zonguldak'taki göçe kimlerin ve hangi olayların sebep olduğunun bilindiği belirtilerek, "Dün Resen emekliliği gerçekleştirip TTK'nın temeline kibrit suyu döken, Antalya, İzmir, İzmit, İstanbul, Bursa, Trakya başta olmak üzere birçok ilimizde Zonguldak mahalleleri kurulmasını sağlayanların maskeleri düşmüştür. Bu illerdeki Zonguldak mahallelerinin ve yaşanan göçün, 1994 yılında şimdiki 1. Sıra Milletvekili adayı Sayın Şerafettin Turpcu'nun iktidar ortağı olan SHP'nin İl Başkanı olduğu dönemde alınan Resen emeklilik kararlarının ardından oluştuğunu herkes kabul ediyor, biliyor. Tarihin zaman aşımına uğrayınca silineceğini zanneden zihniyet bu olayları da yok sayıp göç olaylarını tamamen hükümete yüklemeye çalışma gayretine girmeleri kadar yanlış bir şey yoktur" dedi.

"TURPCU NE YAPTI?"

Ak Parti İl Başkanlığında yapılan açıklamada, TTK'daki işçi çıkarmaların Şerafettin Turpcu'nun başkanı olduğu SHP iktidarı döneminde olduğunu hatırlatarak, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk'un cevap vermesini istediği kritik sorular tekrar hatırlatıldı. Açıklamada, "Sayın Koltuk cevap ver! Sayın Şerafettin Turpcu,1994'de Resen emeklilik çıkartıldığında, binlerce işçi sokağa döküldüğünde ne yapmıştı? Sayın Turpcu, Türkiye Taşkömürleri Kurumu(TTK) Çaydamar, Dilaver, Kilimli Bölüm, Alacaağzı işletmeleri kapatıldığında ne yapmıştı? TTK'daki işçi sayısı Resen emeklilikle birlikte 1993-1995 tarihleri arasında sadece 2 yıllık sürede, tarihinin en yüksek oranıyla 6 bin 909 kişi azalmıştır. Bu tarihte hükümet ortağı SHP'nin il Başkanı bugünün CHP'sinin 1. Sıra adayı Şerafettin Turpcu'dur. 2003-2014 yılları arasında hükümetimizin 11 yıllık döneminde TTK'daki işçi azalması 4 bin 725'dir. Basit bir hesapla, SHP iktidarındaki 2 yılda 6 bin 909 kişi azalan TTK'dan Ak Parti'nin iktidarda olduğu 11 yıllık sürede 4 bin 725 kişi azalma olmuştur" denildi.

"FİLYOS PROJESİ'Nİ ENGELLEMEYE ÇALIŞAN ZİHNİYET"

Zeki Tosun, Ak Parti'nin çılgın projelerle Türkiye'yi adeta başka bir boyuta taşıdığının ifade ettiği açıklamada, Filyos Projesi'nin CHP'li Belediye Başkanı tarafından engellenmeye çalışıldığı hatırlatılarak, "Bu zihniyet Türkiye'nin ilerlemesini istemeyen zihniyetin bir uzantısıdır. Zonguldak'ın da ilerlemesini istemeyip projelerin gerçekleşmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın Filyos Projesi'ni kendisinin engellediğini söylemesi ise bu zihniyetin geldiği son noktadır. Takdir Zonguldak halkının, Çaycuma halkınındır" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerafettin Turpcu Zonguldak Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title