Haberler

Toryum Nanoteknoloji ile Yakıt Tasarrufu

Toryum rezervinin Hindistin'dan sonra en çok bulunduğu ülke olan Türkiye, nanoteknoloji ile her gün yeniliklere imza atıyor.

Toryum rezervinin Hindistin'dan sonra en çok bulunduğu ülke olan Türkiye, nanoteknoloji ile her gün yeniliklere imza atıyor.

Fhm Nanoteknoloji Akademisi Bor ve Toryum Ürünleri Ar-Ge A.Ş Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, Toryum madeni ile yaptıkları çalışmalarda ilk olarak yüzde 30'a kadar yakıt tasarrufu sağladıklarını söyledi.

Toryum madeninin rezerv bakımından Türkiye için bir şans olduğunu belirten Arvas, "Torium Power Teknolojisi otomobillerde motor içerisine konularak yüzde 30'a kadar yakıt tasarrufu sağlanmakta, benzinli, dizel ve LPG'li araçlarda kullanılabilmektedir. Motor içerisinde yüksek sıcaklıktan kaynaklanan sürtünme ve aşınmaları Torium Power teknolojisi ile sürtünme katsayısını düşürerek elde ediyoruz. Metaller arasında sürtünme ve aşınma beraberinde ısınmayı getirmektedir. Torium Power teknolojisi ile metaller arasındaki sürtünme katsayısını düşürdüğümüzden dolayı, aracın beygir gücü artmakta, performans artışı gözlenmekte, artan performans yakıtın daha az harcanmasına sebep olmaktadır. Daha kolay çalışan motor, yüksek ısı olmadığı için kullanılan yağ ömrünü de uzatmakta ve ekonomiye katkı sağlamaktadır. Torium Power Teknolojisi, yüzde 30'a kadar yakıt tasarrufu, yağ ömrünün 2 kat artması, çevreci olması, motor ömrünü uzatması ve motor gürültülerini düşürmesi ile verdiği mükemmel sonuçlar ile Türkiye'yi dünyada yıldız yapacaktır. 4 depo yakıt kullanan otomobiller, Torium Power Teknolojisi ile 1 depo fazladan yakıt elde etmiş olacaklardır. Yani Toryum madeni bu teknoloji ile, yüzde 30 yakıt tasarrufunun yanında, motor ömrünü uzatarak ekonomiye katkı, yağ ömrünü uzatarak araç sahibine katkı ve çevreye katkı sunmaktadır" dedi.

Aynı zamanda yapılan test çalışmalarında aracın önceki ve sonraki ölçümlerinde meydana gelen performans artışının da önemli olduğunu ve dünya da otomotiv sektörü tunning olarak bilinen modifiye çalışmalarına da ayrıca katkı sağlayacağını ve uygulama da yüzde 12'lik performans artışının belgelendiği görüldü.

Arvas "Artan yakıt fiyatları her geçen gün otomobil sahipleri için daha önemli hale geliyor. Bu nedenle yüzde 30 oranında yakıt tasarrufu, herkes için büyük ekonomik katkı ve kazanım sağlayacaktır. Bu nedenle Türkiye için müjdeli haber olarak görüyor ve halkımızla paylaşıyoruz. Halkımıza müjdeli ve güzel haberler vermek bizi mutlu ediyor. Torium Power Teknolojisini herkesin kolayca uygulayabileceği şekilde tasarladık. Hiçbir servis veya ustaya gerek kalmadan, herkes direk aracın motor kapağını açarak, motor yağ haznesinden Torium Power ürününü motora ilave edebilir ve hemen kullanmaya başlar. İlk 10 dakika içerisinde zaten herkes kendi aracının sesini bildiği için, motor gürültü sesinin Torium Power sayesinde düştüğünü görecektir. Daha sonra kullanım sırasında aracın daha yüksek performansla hareket ettiğini, daha seri hareket ettiğini ve gaz pedalına bir önceki kullanımdan daha az basmaya gerek olduğunu görecektir. Hem sürüş keyfi ve rahatlığı, hem de gürültü oranını düşürerek aynı zamanda yüzde 30 kadar yakıt tasarrufu yapması elbette insanları mutlu edecektir" dedi.

Fhm Nanoteknoloji Akademisi Genel Müdürü Arvas, Torium Power teknolojisi ile yakıt tasarrufu hedeflediklerini ve başardıklarını, ancak ileride toryumdan enerji üretmeyi planladıklarını belirterek şöyle devam etti: "Dünyanın en büyük sorunu enerjidir. Petrol rezervlerinin azalması ve tartışmalı hale gelmesi gibi nedenlerle Toryum madeninden ülkemizin enerji açığını kapatabilecek projeleri ayrıca geliştiriyoruz" dedi.

Uluslararası malzeme bilimi konusunda bir çok bilimsel çalışmalar yapan Prof. Dr. Okan Addemir ise "Yakıt tasarrufu konusunda Toryum bileşikleri kullanarak, metallerin korunması ve sürtünme katsayısının düşürülmesi,aşınmanın önlenmesi bilimsel olarak öngörülmüştür. Enerji konusunda ayrıca kullanılması ülkemiz yararınadır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Torium Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title