Haberler

Torunu Yaşındaki Kıza 'İstismar'dan Ceza Aldı İntihara Kalkıştı

Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde, 15 yaşındaki kızı zorla alıkoyup, cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla verilen 17 yıllık hapis cezası Yargıtay'da onanan 77 yaşındaki Zekai Ç. başına dayadığı ruhsatsız tabancasını ateşleyerek intihar girişiminde bulundu.

Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde, 15 yaşındaki kızı zorla alıkoyup, cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla verilen 17 yıllık hapis cezası Yargıtay'da onanan 77 yaşındaki Zekai Ç. başına dayadığı ruhsatsız tabancasını ateşleyerek intihar girişiminde bulundu. Kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesi veren Zekai Ç.'nin yakınlarına, "Masumum. Başkasının işlediği bir suç yüzünden hapis yatamam. Bu kara ile yaşayamam" dediği belirtildi. Zekai Ç., bıraktığı intihar mektubunda da 'iftiraya uğradığını ve kendisinden para sızdırılmaya çalışıldığını' öne sürdü.

Buharkent'te yaşayan, evli 3 çocuk 6 torun sahibi Zekai Ç. hakkında, maddi ve manevi yardımda bulunduğu komşularının 15 yaşındaki kızı E.N.A.'yı zorla alıkoyup, cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 2011 yılında dava açıldı. Tutuklanan ve 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Zekai Ç.'ye mahkeme 41.5 yıl hapis cezası verdi. Zekai Ç. mahkemenin bu kararını temyize gönderdi. Yargıtay, Zekai Ç.'ye 'hürriyeti yoksun kılmaktan' verilen 17.5 yıllık cezayı kaldırıp, nitelikli cinsel istismar suçundan verilen 24 yıl hapis cezasını da 17 yıla düşürüp, onadı.

'MASUMUM, BU KARA LEKE İLE YAŞAYAMAM'

Polis oğlu Ö.Ç.'ye ulaşıp, babası hakkındaki mahkeme kararının kesinleştiğini belirterek kendilerine teslim edilmesini istedi. Bunun üzerine Ö.Ç., kahvede olan babası Zekai Ç.'yi alıp kahvaltı yapacaklarını söyleyerek İstiklal Mahallesi'ndeki evlerine götürdü. Kahvaltı masası hazırlanırken Zekai Ç. odasına çekildi. Yakınları merak edip odasına girdiğinde Zekai Ç.'yi başına tabancasını dayamış olarak bulunca şaşkına döndü. Bu sırada Zekai Ç., "Masumum. Başkasının işlediği bir suç yüzünden hapis yatamam. Bu kara ile yaşayamam" dedikten sonra tetiğe dokundu. Kanlar içinde kalan Zekai Ç., yakınlarının haber vermesi üzerine gelen ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Zekai Ç., 4.5 saatlik ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Zekai Ç.'nin hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

'BU İFTİRA BENİ HEM YIKTI HEM YAKTI'

Zekai Ç.'nin cüzdanında oğlu tarafından bulunan iki sayfalık intihar notunda şunların yazılı olduğu görüldü:

"E.N.A.'nın babası M.A. 'Kızımı H.C. ile yakaladım' diyorken ve karakol komutanı 'O.S. ile yakaladım' diyorken, tabii onlar fakir olduğu için para kopartamayacaklar. H.C., telefon etti, 'E.N.A.'yı bir sefer parka götürdüm' diyor. O Bulgar H.C.'nin telefonunu nereden buldu ve ne zaman tanıdı. Tüm bunlara rağmen ben bu kızı Viyana'daki torunuma almayı düşünüyordum. M.A.'nın baldızı telefon etti 140 bin lira istedi, vermedim. Bu planı ve iftirayı o düşündü. Yani M.A.'nın Denizli Sarayköy'deki baldızıdır, ismini bilmiyorum ve H.C. ve O.S.'nin suçunu ben çekemem. Bu çocuğa kesinlikle ben bir şey yapmadım. Uzaktan akrabamız olduğu için, vicdanen yardımda bulundum. Ancak, yardım edilecek aile değilmiş. Çok nankör aileymiş. Bu yaşta bu iftira beni hem yıktı hem de yaktı. Evlatlarım, torunlarım hakkınızı helal edin."

Zekai Ç.'nin bıraktığı bir küçük notta ise otopsi yapılmadan defnedilmeyi istediğini belitti.

'BABAM, HEPATİT C TEDAVİSİNDE ERKEKLİĞİNİ KAYBETMİŞTİ'

Ö.Ç., babasının cüzdanından çıkan intihar mektubu ve notunu polise teslim ettiğini kaydederek şunları söyledi:

"E.N.A., mahkemede babam hakkında 'Bana sahip oldu ve ters ilişkide bile bulundu' şeklinde ifade verdi. Ancak, adli tıp raporunda 15 yaşındaki kızın bakire olmadığı, ancak iddia edildiği gibi ters ilişkide de bulunmadığı ortaya çıktı. Babamın iddia edildiği gibi bunları yapması mümkün değil. Çünkü, babam 2001 yılında Hepatit-C'ye yakalandı. Ağır ve yüksek dozajlı tedavi sonucunda erkekliğini kaybetti. Bu konuda babamın doktor raporu bile var. Mahkemeden babamın bu durumunun adli tıp kurumundan da tespit edilmesini istedik. Ancak, mahkeme babamı adli tıbba bile göndermedi. Verilen ifadelere dayanarak babamı mahkum etti. Sorumlular hakkında dava açacağız." - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Buharkent Yargıtay Nazilli Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

ImamoglumobilWeb@haberler.com:

Yediniz amcami, Gercek MAHKEME mahserde...

5
0
yanıtYanıtla
GülçiçekmobilWeb@haberler.com:

Artık adaletede mi güvenemeyecegiz,iftirayla yaktılar adamı...Acaba bunu yapan insanların vijdanları rahat mı..ilahi adalet bir gün yerini bulacaktır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title