Haberler

Torunu İçin Katil Olan Anneannenin Yargılanması Gergin Başladı

Bursa’da, liseli torununun sevgilisini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 65 yaşındaki sanığın duruşması olaylı başladı.

Bursa'da, liseli torununun sevgilisini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 65 yaşındaki sanığın duruşması olaylı başladı. Dava öncesi taraflar arasında çıkan kavga sebebiyle gizli yapılan duruşmada konuşan yaşlı kadın, "Bize ve torunuma küfredince elimdeki bıçağı salladım. Ona isabet edip etmediğini bilmiyorum. Maksadım korkutmaktı" dedi.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen 65 yaşındaki H.A.'nın yargılanmasına başlandı. 8 Ocak'ta meydana gelen olayda, Bursa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan torunu N.K. (17) ile evlenmeyi düşündükleri iddia edilen 23 yaşındaki A.G.'yi çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürmekle suçlanan tutuklu anneanne H.A., maksadının öldürmek değil korkutmak olduğunu iddia etti.

Küçük yaştan beri büyüttüğünü torunun velayetinin kendisinde olduğunu ifade eden H.A., "Torunumla bir ay önce eve geç geldiği için münakaşa ettik. Bu tartışmadan sonra davranışları değişti. 'Annemde kalacağım' diyerek evden ayrıldı. Ardından annesini aradığımda eve gitmediğini öğrendim. Polise başvurarak torumun bulunmasını istedim. 15 gün sonra torunum bulundu. Bize teslim ettiler. Torunumun, maktul A.G. ile kaçtığını öğrendik. Torunum evden kaçmadan önce kendisinin geleceği için yaptığım birikimleri de alıp gitmişti" diye konuştu. H.A., olay gününü şöyle anlattı:

"Daha sonra, torunumun 11 gün devamsızlığı sebebiyle okulda kaldığını öğrendim. Takdir belgesi olan bir öğrenciydi. Bu durumu beni çok üzdü. Olay günü namazımı kıldıktan sonra, kızım ve torunumla birlikte yemek yedik. Çay içerken torum uyuyakaldı. Uyumadan önce bana, 'Ben kirlendim. Arkadaşlarımın yüzüne nasıl bakacağım' gibi sözler söyledi. Balkonda otururken kapı çaldı. Kapıyı açan kızım, eve gelen torunumun erkek arkadaşı olan maktul ile tartışmaya başladı. Ne hakla buraya geldiğini soruyordu. Ben onun geldiğini görünce masada bulunan bıçağı aldım. ve korkutmak için salladım. Geri çekildi, bıçağın ona değip değmediğini bilmiyorum. Merdivenlerden inerken 'Sen hala torunumu ne yapacaksın' diye sordum. Onun hakkında ağza alınmayacak bir küfür etti. Peşinden giderek onu apartmandan dışarı çıkartmak istedim. Apartman girişindeki kapıya ayağını koydu. Bir şey çıkartacakmış gibi elini beline götürdü. Diğer elini kaldırıp, 'Vur teyze' diyerek küfredince bıçağı bir kez daha salladım. İsabet edip etmediğini de bilmiyorum. Ben düştüğünü görmedim. 20-30 adım sonra düşmüş. Ben onu görmedim. Çok pişmanım".

"EVLENMELERİ KONUSUNDA AİLELER ARASINDA ANLAŞMIŞTIK"

Duruşmada müşteki olarak dinlenen maktulün annesi N.G. (49) ise, "Benim oğlum kuaförde çalışırken, müşteri olarak işyerine gelen sanığın torunu N.K. ile tanışmışlar. Arkadaşlıkları bir ay kadar sürdükten sonra ikisi birlikte kaçmaya karar vermişler. İki gün İstanbul'da, geri kalan günleri Erdek'te olmak üzere 15 gün Bursa dışındaydılar. Olaydan 3 gün önce kaçtıkları yerden bizim eve geldiler. Akabinde N.K.'nin annesi F.Ö. da gelerek, evlenmeleri hususunda aileler arasında anlaştık. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gittiğimizde, kızın yaşının küçük olduğunu, annesinin izni ile evlenebileceği söylediler. Annesi de buna izin vereceğini ve evleneceklerini söyleyince N.K.'yı ailesine teslim ettiler" dedi.

Olay günü oğlunun N.K. ile görüşmek istediğini, fakat kızın ailesinin buna izin vermediğini söyleyerek evden ayrıldığını kaydeden müşteki N.G., ifadesini şöyle sürdürdü:

"Akşam saatlerinde bir telefon geldi. Oğlumuzun yerde yattığını söylediler. Ben olayı görmedim. Oğlum onların kapısına dayandıysa neden polis çağırmamışlar? Ayrıca bıçaklanmasına rağmen neden sağlık ekiplerine haber vermemişler? Şikayetçiyim. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Benim 23 yaşındaki oğlum şu an toprak altında".

MAHKEME GENÇ KIZI ŞAHİT OLARAK DİNLERİ

Mahkeme, uğruna cinayet işlenen 17 yaşındaki N.K.'yi de şahit olarak dinledi. Maktul ile kendi arzusuyla kaçtığını, evlenmelerine annesinin karşı çıktığını anlatan N.K., "Olay günü maktul evimize geldi. Anneme benimle görüşmek istediğini, aksi takdirde evi başımıza yıkacağını söyledi. Annem buna karşı çıktı. Bunu duyan anneannem eline bıçak alarak daire kapısına çıktı. 'Kızınızla ilişkiye girdiğim gibi sizinle de girerim' diyerek bağırıyordu. Ardından anneannem bıçağı salladı. Maktul bir iki adım attıktan sonra yere düştü" dedi.

Mahkeme, duruşmaya şahit olarak çağrılmasına rağmen gelmeyen sanığın kızı F.Ö. ile birlikte bir kişinin daha zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title