Haberler

Tortumlu Vatandaşlar Köy Yollarının Asfaltlanması Talebinde Bulundular

Erzurum’un Tortum ilçesinde yaz aylarında köy yollarındaki trafiğin arttığına dikkat çeken vatandaşlar, 15 köy yolunun asfaltlanması talebinde bulundular.

Erzurum'un Tortum ilçesinde yaz aylarında köy yollarındaki trafiğin arttığına dikkat çeken vatandaşlar, 15 köy yolunun asfaltlanması talebinde bulundular.

Tortum ilçesine bağlı 15 köyü ilçe ve il merkezine bağlayan yolların asfaltsız olduğunu özellikle yaz aylarında binlerce gurbetçinin tatil için köylerine döndüğünü belirten köylüler, mevcut yolların oluşan yoğun trafiği karşılamaya yetmediğini belirttiler. Köylüler, yolların dar ve bakımsız olmasının yakındılar. Tortum ilçesine bağlı Tortumkale, Esendurak, Kemerkaya, Alapınar, Kapıkaya, Meydanlar, Karlı, Kırmalı, Yellitepe, Ballı, Yağcılar, Peynirli, Ziyaretli, Kazandere, Çakıllı köyleri, Erzurum-Artvin karayolunun 55. Kilometresinden sola ayrılan bir vadi boyunca uzanan yolu kullanarak Tortum'a ve Erzurum'a ulaşıyor. Köylerde yaşayan yaklaşık 5 bin kişi ile yaz aylarında tatil için köylerini ziyarete gelen binlerce gurbetçinin kullandığı yolun durumu kötü. Bağlantı yolları ile birlikte yaklaşık 60 kilometrelik yolun sadece 5 kilometrelik kısmı asfalta sahip. Geri kalan kısım ise stabilize durumda. Özellikle hafta sonları Erzurum ve Tortum'dan pikniğe gelenlerle yollarda şehirlerarası yollar kadar trafik yoğunluğu yaşandığını ifade eden köylüler, bozuk ve emniyetsiz yolların bu yükü kaldırmasının mümkün olmadığını dile getirdiler. Kapıkaya Köyü Muhtarı Recep Temizgüney, yaz aylarında yoğunluk ve ilgisizliğin, kış aylarında ise buzlanmanın can ve mal emniyetini tehdit ettiğini, son yıllarda bu yol üzerinde çokça kaza yaşandığını söyledi.

Kendilerine daha önceden yolların asfaltlanacağına dair söz verildiğini ancak ötelendiği ifade eden Temizgüney, "Bu yıl da kış geldi, geliyor; yine bir şey yapılamadı. Mevcut asfalt Tortumkale köyü sınırlarında bir hayli bozuldu. Asfalt Esendurak'tan itibaren bizim köylere doğru getirileceği yıllardır söyleniyor ama neredeyse hiçbir şey yapılmadı. Bu sene Esendurak'ın içerisinde istinat duvarları yapıldı." dedi.

Yolun ve çevresinin Tortumkale, Esendurak ve Alapınar civarında dar ve bozuk olmasının kazalara davetiye çıkardığını söyleyen muhtar Temizgüney, "Daha geçenlerde yolun çok dar olduğu bir yerinde bir greyder dereye uçtu ve sürücüsü hayatını kaybetti. Kazaların ve ölümlerin önüne geçmek için yolumuzun bir an önce düzeltilmesini ve asfaltlanmasını bekliyoruz." diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemerkaya Kapıkaya Erzurum Tortum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title