Haberler

Tortek Kursiyerleri Bir Yıllık Ürünlerini Sergiledi

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi bünyesindeki Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK) eğitim gören kursiyerler, yılsonu sergisi açarak, ürünlerini sergiledi.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi bünyesindeki Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları'nda (TORTEK) eğitim gören kursiyerler, yılsonu sergisi açarak, ürünlerini sergiledi. Serginin açılışını Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna yaptı.

TORTEK'te yılsonu etkinlikleri büyük ilgi görüyor. Halkkent Mahallesi'ndeki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde açılan ahşap boyama, seramik ve resim kurslarının yılsonu sergisinin açılışını Başkan Tuna yaptı. Açılışa, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin milletvekili adayı Oktay Öztürk de katıldı.

Kursiyerlerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları birbirinden güzel eserleri de inceleyen Tuna, aynı gün TORTEK kapsamında düzenlenen cimnastik ve aerobik kursiyeri kadınların hazırladığı yılsonu etkinliğine de katıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Tuna, kadınların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini önemsediklerini vurguladı. TORTEK ile 26 branşta, 56 eğitim merkezinde bugüne kadar 15 bin kişiye mesleki eğitim verdiklerini kaydeden Başkan Tuna, el sanatlarından spora kadar her branşta eğitim veren TORTEK merkezlerinin kursiyerlerin tanışıp, kaynaşmalarına ve dostluklar kurmasına vesile olduğuna da dikkat çekti. Tuna, "Bayanların el becerilerini eğitimle bütünleştirmek suretiyle, üreten eller oluşturuyoruz. Kursiyerlerimizin, ürettikleri bu ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlamaya da çalışıyoruz. Bu anlamda TORTEK, en çok övündüğümüz ve önem verdiğimiz projelerimizden bir tanesidir. Kurumlar arası diyalogun en güzel örneğini sergilediğimiz bu projemize katkı sunan çok değerli hocalarımıza da teşekkür ediyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum" dedi.

TORTEK kapsamında açtıkları cimnastik ve aerobik kursları ile de hedeflerinin kadınlara yaşam boyu spor yapma alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirten Tuna, sporun, sağlıklı yaşamın bir parçası olduğunu ifade ederek, ilçede 7'den 77'ye herkesin spor yapması için zeminler hazırladıklarının altını çizdi.

Açılışta daha sonra Tuna ve beraberindekiler, kurslara katılarak kilo veren kadın kursiyerleri tebrik ederek, plaket takdim etti. Program, yılsonu pastasının kesiminin ardından sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Oktay Öztürk Hamit Tuna Toroslar Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title