Haberler

Toroslar'ın Zirvesinde Yol Sevinci

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın en yüksek noktalarından biri olan Kaş ilçe sınırlarındaki 3 bin 51 metre yüksekliğindeki Akdağ'a yol yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 2 bin 800 metreye kadar yapılan yol ile Akdağ Yaylaları'nda yaşayan Yörükler, 15 günlük göçlerini bir günde yapabilecekler.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Akdağ'ın bölgenin en yüksek noktalarından biri olduğunu ve Antalya'nın belki de ulaşımı en zor köşesine yolun götürüldüğünü kaydetti. Akdemir, "2 bin 800 rakımda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar Yörüklerimiz atla, eşekle geliyormuş. Belediyemize yayla yolu konusunda yoğun bir talep oldu. 20 kilometreye yakın bir yol yaptık. Bu yol Çavdır tarafına da gidecek." dedi.

Yaylalarına gelen yoğun sevincini yaşayan Nazlı Topaloğlu, "Çocukluğumdan beri yaz aylarını bu Karagöl Gökler Yaylası'nda geçiriyoruz. Yatacağımız yatağı, çadırımızı, kabımızı kacağımızı, yiyeceklerimizi, bazen eşekle, bazen katırla bazen de kendimiz taşıyoruz. İş makinesini burada gördüğümde gözlerime inanamadım. Rüyamda bile göremeyeceğim bir şey. Allah, bu yolda emeği geçen herkesten razı olsun. Bu yol, hayatımızı çok kolaylaştıracak." ifadelerini kullandı.

Yaylada yaşayan 70 yaşındaki Recep Büyükünal ise 15 günlük yolu bir günde gidebileceklerini belirterek, "Eskiden eşeklerle gidiyorduk, şimdi traktörle bir günde yaylamıza ulaşacağız. Yapılan yolun kıymeti büyük." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title