Haberler

Toroslar Günebakan Açtı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin orta refüj ve kavşaklara ektiği 620 bin günebakan çiçekleri, ilçeyi sarıya bürüdü.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin orta refüj ve kavşaklara ektiği 620 bin günebakan çiçekleri, ilçeyi sarıya bürüdü.

Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçe sınırları içerisinde bulunan 60 kilometre uzunluğundaki cadde ve bulvar boylarındaki kavşaklara 620 bin günebakan çiçeği tohumu eken Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kavşaklarda boy gösteren günebakan çiçekleri ile kent estetiğine ayrı bir güzellik katıyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kentin daha modern ve güzel bir görünüme kavuşmasını amaçladıklarını kaydetti. Sorumlu belediyecilik anlayışıyla cadde ve bulvarlarda bulunan refüj ve kavşakların bakım ve onarımını üstlendiklerini ifade eden Tuna, Türkiye'de ilk olarak bu uygulamayı kendilerinin başlattığını ve hiçbir masrafı olmayan bu çalışmanın tüm belediyelere örnek olması gerektiğini söyledi. Mersin'in yılın 10 ayı güneş alan bir kent olduğunu dile getiren Tuna, Toroslar Belediyesi olarak güneşi takip ederek güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreten dünyada 4. projeyi Türkiye'de ilk olarak Toroslar'da gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, günebakan çiçeğinin de sadece su ve güneş ile beslendiğine dikkat çekti. Başkan Tuna, "Bölgemizdeki 60 kilometre uzunluğundaki cadde ve bulvar boylarındaki orta refüj ve kavşakları 620 bin günebakan çiçeği ile süsledik. Fazla masrafı olmayan ve çiçek olarak kullanılan bu bitkinin ekiminin ardından sadece sulamasını gerçekleştiriyoruz. Kavşaklarda boy gösteren ve güneş ile beslenen günebakan çiçekleri ile de görsellik anlamında hoş bir manzara oluşturuyoruz. Tüm ekiplerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Toroslar Belediyesi olarak farkımız, yenilikler peşinde olmak ve yeni inovasyonlar gerçekleştirmektir. Daha az emekle daha güzel işleri ortaya koyma gayreti içerisinde çalışmalarımız artarak devam edecektir" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamit Tuna Günebakan Toroslar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title