Haberler

Toroslar'dan Çıkıp Dünyayı Gezen Çılgın Kadın; Ümmiye Teyze

Güncelleme:

Star TV'de yayınlanan "Çılgın Teyzeler" yarışmasının en çılgın yarışmacılarından biri, Mersinli Ümmiye Teyze..

Toroslar'dan Çıkıp Dünyayı Gezen Çılgın Kadın; Ümmiye Teyze

Mersin'in Toroslar ilçesinde yaşayan Ümmiye Teyze, tipik bir Anadolu kadını olmasının yanı sıra Sheakespeare'in ünlü eseri Hamlet'i oynayan, kurduğu tiyatroda yazdığı ve yönettiği eserlerle Mersinli ev kadınlarının hayatını değiştiren biri... Ümmiye Teyze'nin "Çılgın Teyzeler" macerasını kendisiyle ve programın yapımcısı Yasemin Arslan ile konuştuk.

Yıllardır marka iletişim danışmanlığı ve program yapımcılığı yapan Yasemin Arslan'ın son programı, Tokyo Medya şirketinde ortağı olan Yağmur Ünal'la hayata geçirdiği "Çılgın Teyzeler" yarışması... Yarışma için gelen binlerce başvuru sırasında, ortağı Yağmur Ünal'la birlikte adaylarla tek tek görüşen Yasemin Arslan, Ümmiye Teyze'nin kendilerini nasıl etkilediğini ve yarışmaya başvurma sürecini şöyle anlattı:

"Uzun bir süredir basın ve iletişim çalışmaları yaptığım Mersin'e yine bir iş toplantısı için gitmiştim. Bu sırada "Çılgın Teyzeler" yarışmasının hazırlık çalışmaları da devam ediyordu. Mersin'de bulunduğum süreçte bana Ümmiye Teyze'den bahsettiler. Tipik bir köylü kadını olan Ümmiye Teyze'nin, Toroslar'da tiyatro kurması ve Hamlet oynaması beni çok etkiledi. Ziyaretimi uzatarak Ümmiye Teyze ile tanıştım, kendisinden hem çok hoşlandım hem de çok etkilendim. Bunun üzerine Ümmiye Teyze'yi yarışmaya davet ettim, o da başvuruda bulundu."

Ümmiye Teyze Kurduğu Tiyatroyla Okumamış Kadınlara İlham Verdi

Yasemin Arslan'la tesadüfen tanıştıklarını söyleyen Ümmiye Teyze de "Yasemin Hanım bana, "Seni çok merak ettim" dedi. Kısa bir süre sohbet ettik ve bana çalışmalarını yaptığı "Çılgın Teyzeler" projesinden bahsetti." dedi.

Projeyi duyunca hem çok sevindiğini hem de çok heyecanlandığını ifade eden Ümmiye Teyze, hayallerinde hep böyle bir macera yaşamak olduğunu ve bu yüzden yarışmanın tam kendisine göre olduğunu söyledi. Duygularını "Fırsat ayağıma gelmişti. Sevinçten çığlık attım" sözleriyle dile getiren Ümmiye Teyze, tiyatroya nasıl başladığını da şöyle anlattı.

"Ben tiyatroya, tiyatronun ne olduğunu bilmeden başladım. Tarsus'tan gelen öğrenciler okulda gösteri yapmıştı. Ben bundan çok etkilendim. Kadınların sesini duyurabilmek, dertlerini, sıkıntılarını anlatabilmek için farklı karakterlerle tiyatro yapalım istedim. Sonrasında tiyatroyu çok sevdim ve Mersin Arslanköy'de okumamış ev kadınlarından bir tiyatro grubu kurdum. Biz provalarımızı, çalışırken, bağda, bahçede yaptık. Kadınlara ilham verdiğimi düşünüyorum. 2009'da da kendi oyunlarımı yazmaya ve yönetmeye başladım. Hiç tiyatro görmemişken, tiyatrocuların sahne tozu yutmak dedikleri deneyimi farkında olmadan yaşadım. Sonrasında Sheakespeare'in ünlü eseri Hamlet'i oynamaya karar verdim. Eserdeki gözlemlerin geçerliliğini hala koruması beni çok etkilemişti."

Daha Önce Uçağa Bile Binmeyen Ümmiye Teyze, Tayland'da Yılan Dansı Yaptı

Yasemin Arslan'la tanışmasının ardından ilgisini çeken ve çok merak ettiği "Çılgın Teyzeler" yarışmasına katılmaya karar veren ve başvuruda bulunan Ümmiye Teyze, elenene kadar yaşadıklarının rüya gibi ve olağanüstü bir şekilde geçtiğini söyledi. Tayland'da elenene kadar yaşadıklarına inanamadığını ifade eden Ümmiye Teyze, yaşadığı mutluluğu, "Daha önce yurtdışına çıkmamıştım, uçağa binmemiştim. Her şey rüya gibiydi, hayallerim gerçek oldu." sözleriyle aktardı.

Yarışmada en çok etkilendiği bölümün Tayland'da yaptıkları yılan dansı olduğunu söyleyen Ümmiye Teyze, yılanı köyde çok gördüğünü, ama bu kadar büyüğü ile hiç karşılaşmadığını ve şimdi o kadar büyük bir yılanla nasıl dans ettiğini bilmediğini ifade etti.

Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Ümmiye Teyze, özellikle Yasemin Arslan ve Yağmur Ünal'ın kendilerine çok sıcakkanlı davrandıklarını ve her zaman yardımcı olduklarını belirterek, "Biz bütün ekip; yarışmacısından yönetmenine, çekim ekibinden yapımcısına kadar bir aile olduk. Kendimi hala bu ailenin bir parçası olarak hissediyorum." dedi.

14 yıldır tiyatro yaptığını ama şimdiye kadar hiç takdir edilmediğini belirten Ümmiye Teyze, sözlerini "Yarışmadan dönünce yaşadığım yerde ülkemi çok iyi temsil ettiğimi söylediler. Beni Toroslar'ın zirvesinde buldukları için çok mutluyum ve hepsini çok seviyorum. Yaşadığım hiçbir şeyi ve ekipteki hiç kimseyi unutmam mümkün değil." diye bitirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title