Haberler

Toroslar'da Park ve Yeşil Alanların Bakım Çalışmaları Hızlandı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaz mevsiminin başlaması dolayısıyla park ve yeşil alanların bakım çalışmalarına hız verdiklerini bildirdi.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaz mevsiminin başlaması dolayısıyla park ve yeşil alanların bakım çalışmalarına hız verdiklerini bildirdi.

Toroslar Belediyesi, yaz mevsiminin girmesiyle birlikte ilçe genelinde bulunan park ve yeşil alanların periyodik temizlik ve bakım çalışmalarını hızlandırdı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, parklarda çimler biçilip, ağaçlar budanırken, yol kenarlarında bulunan yabani otlar da kepçe yardımı ile temizlendi.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Hamit Tuna, sağlıklı yaşamın sağlıklı bir çevre ile olacağını belirterek, amaçlarının vatandaşlara kaliteli ve temiz yaşam alanları sunmak olduğunu vurguladı. 11 yıllık süre içerisinde yaptıkları planlı yeşil alan çalışmalarıyla Toroslar'ın yeşil dokuyla bütünleşen bir ilçe konumuna geldiğini kaydeden Tuna, "Yaz mevsiminin girmesiyle birlikte ilçe sınırlarımız içerisindeki mahallelerimiz ile yeşil alan ve parklarımızda temizlik ve bakım çalışmalarına hız verdik. Halkımızın başta yürüyüş alanı olarak kullandıkları kaldırım ve yol kenarları ile blok araları, boş arsalar ve caddelerde bulunan refüjlerde yetişen yabani otlar ekiplerimiz tarafından belli periyotlarla temizlenerek, haşere ve kemirgen canlıların üremeleri engellenmektedir. Bu çalışmalarla amacımız, vatandaşlarımızın ortak kullanımına açık olan tüm alanları temiz, sağlıklı ve düzenli bir hale getirmektir. 11 yıllık görev süremiz içerisinde yaptığımız planlı yeşil alan çalışmalarıyla ilçemizdeki park sayısını 56'dan 168'e çıkartırken, yeşil alan miktarını da 106 bin metrekareden bir milyon metrekareye ulaştırdık. Hizmet yapmak kadar onu korumakta çok önemlidir. Vatandaşlarımızdan bu alanlarımıza sahip çıkmalarını ve korumalarını istiyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamit Tuna Toroslar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title