Haberler

Toroslar'da Öğrenciler, İstiklal Marşı'nı En Güzel Okumak İçin Yarıştı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin, İstiklal Marşının Kabulünün 96’ncı yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlediği “İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması’nda” öğrenciler birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin, İstiklal Marşının Kabulünün 96'ncı yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlediği "İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması'nda" öğrenciler birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde ilçedeki ilkokul ve ortaokullardan 34 öğrencinin katılımıyla 2 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, milli marşımızı en güzel okumak için çabalayan öğrencilerin duygu dolu anları, davetlileri ve jüri üyelerini oldukça etkiledi. Diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden değerlendirilen öğrenciler, hazırladıkları kostümleriyle de yarışmaya renk katarken, kimi Anadolu kadını oldu, kimi polis kimi de şehit annesi oldu. Jüri üyelerinin ilk üçü belirlemede hayli zorlandığı yarışmada, ilkokul kategorisinde birinci Hüseyin Özer Merzeci İlkokulu'ndan Fikriye Melek Karataş, ikinci Vali Sabahattin Çakmakoğlu İlkokulu'ndan Nisa Nur Ateş ve üçüncü ise Zübeyde Hanım İlkokulu'ndan Ramazan Ali Teker oldu. Ortaokul kategorisinde ise birinci Ziraat Odası Ortaokulu'ndan Mustafa Gülşen, ikinci Çukurova Ortaokulu'ndan Seray Yıldırım, üçüncü ise Arpaçsakarlar Ortaokulu'ndan Büşra Nur Altınışık oldu. Birincilere tam, ikincilere yarım ve üçüncülere de çeyrek altının verildiği yarışmada, her iki kategoride dördüncü olan öğrencilere de mansiyon ödülü verildi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Toroslar Belediyesi Başkanı Hamit Tuna takdim etti. Başkan Tuna dereceye giren öğrencilere altın ödülünün yanı sıra birer de Türk Bayrağı ve kitap hediye ederken, jüri üyelerine de birer Türk Bayrağı, plaket ve çiçek sundu. Ödül takdiminin ardından konuşan Başkan Tuna, yarışmaya katılan tüm öğrencilere özgüvenlerinden dolayı teşekkür ederek, bu etkinliklerle amaçlarının öğrencilerde tarih şuurunu aşılamak olduğunu söyledi. Tuna, "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, kurtuluş mücadelesinin verildiği o günün şartlarında hep yokluk çekmiş ama ödüllü olan İstiklal Marşı Yarışmasına katılmayı ödülü almayarak kabul etmiştir. Ülkemizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızı bize bağışlamıştır. İşte bizde böyle Ataların evlatlarıyız, torunlarıyız. İstiklal Marşımızın kabulünün 96'ncı yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Her mısrasında bir anlam ve mana olan bu güzel marşımızın 10 kıtasını hissederek okuyan ve bu güzelliği bize yaşatan değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Hedefte birinci olmak vardır ama önemli olan bu milli duygular içerisinde öğrencilerimizin sahneye çıkarak özgüvenlerini göstermeleridir. İnşallah gelecek yıllarda düzenleyeceğimiz yarışmalarda derece almalarını temenni ediyor ve yarışmada görevli olan jüri üyelerimize de teşekkür ediyoruz. Rabbim bu millete bir daha ne Kurtuluş mücadelesi ne de İstiklal Marşı yazdırmasın. İlelebet bu Cumhuriyetimiz bu coğrafyada payidar kalsın.Bu duygularla; Türkiye Cumhuriyeti'ni bize emanet eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Hamit Tuna Toroslar Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title