Haberler

Toroslar'da Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Toroslar Belediyesi, baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı'nı büyük bir katılım ve coşkuyla kutladı.

Anıttepe Parkı'nda gerçekleştirilen kutlamalarda, nevruz ateşinin yakılması, temsili demir dövme, sinsin oyunu ve halk oyunlarının gösterileri ile yöresel yemeklerin ikramı geceye damgasını vurdu. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, MHP Mersin İl Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Başkan Hamit Tuna, Türk milletinin Nevruz Bayramı'nı kutlayarak, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen ve Türk tarihinde ve kültüründe önemli bir yeri olan Nevruz'un Türklerin Ergenekon'dan çıkışını da temsil ettiğini söyledi. Düzenledikleri bu etkinliklerle amaçlarının, Türk milletindeki birlik ve beraberlik ruhunu daha da arttırmak, gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirten Tuna, "Uyanış ve yeni bahar anlamını taşıyan Nevruz, Türk'ün töresinde bugüne kadar taşınan özel bir bayramdır. Yaklaşık beş bin yıllık bir geçmişi olan ve aynı zamanda Asya'nın bozkırlarında demir dağlarını delmek suretiyle Ergenekon'dan çıkışın kutlandığı bir gündür. Bugün geceyle gündüzün eşit olduğu bir gün olması nedeniyle de Nevruz'u 21 Mart'ta kutlamaktayız. Doğadaki tüm canlıların hayat bulduğu, harekete geçtiği, kuşların cıvıl cıvıl adeta bir ilahi musikiyi seslendirdiği sabahla kalktığımız günleri inşallah bundan sonra da hep birlikte yaşayacağız. Yaşadığımız bu Anadolu coğrafyası üzerinde hep hesap yaptılar.1071'den bugüne kadar senaryolar yazdılar ve işbirlikçilerine bunu uygulattılar. Halen de bu senaryoları yazıp bu ülkeyi bölmek için hedefleri emelleri olan emperyalist güçlerin bu hayalleri hiç bitmedi. Nevruz, birlik ve beraberliğimizin de simgesidir. Baharın uyanışıyla, milletimizin birliği ve beraberliğiyle inşallah atalarımızın bize emanet ettiği bu vatanımızı, cumhuriyetimizin ışığında hep koruyacağız. Allah'ın bütün güzelliklerini içinde barından bu güzel ülkemizde ve kentimizde Rabbim bugün itibariyle birliğimizi, beraberliğimizi arttırmayı, saflarımızı sıklaştırmayı ve kardeşlik ruhumuzu yeniden canlı kılmayı nasip etsin inşallah. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Toroslar Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Nevruz Bayramı'nı yıllardır düzenlediğimiz organizasyonlarla halkımızla birlikte coşkuyla kutluyoruz. Geçmişten geleceğe bu değerlerimizi taşımaya devam edeceğiz.Allah bizim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Evinizdeki bereketiniz, mutluluğunuz artsın, Nevruzunuz mübarek olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Tuna, protokol üyeleriyle birlikte nevruz ateşini yaktı ve ateşin üstünden atladı. Toroslar Belediyesi halay ekibinin gösterileri ile temsili demir dövme ve sinsin oyunu ile devam eden programda Tuna, vatandaşlarla nevruz ateşinin çevresinde halay çekerek, baharın gelişini kutladı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevruz Bayramı Hamit Tuna Toroslar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title