Haberler

Toroslar'da Mahalle Şenliği Çoşkuya Dönüştü

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin katkılarıyla Osmaniye Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenen ’Bahar Şenliği’, bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin katkılarıyla Osmaniye Mahallesi'nde geleneksel olarak düzenlenen 'Bahar Şenliği', bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Toroslar Belediyesi Osmaniye semt sahasında yoğun bir katılımla gerçekleştirilen şenlikte, Yasin Atıcı, Burhan Ateş ve Başkentli Resul sahne aldı. Şenliğe, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Osmaniye Mahalle Muhtarı Cengiz Şahpaz, bu yıl 7.'sini düzenledikleri bahar şenliği ile amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmayı ve dostlukları pekiştirmek olduğunu vurgulayarak, geceye sunduğu katkılarından ve mahallesine yapılan tüm hizmetlerden dolayı Başkan Hamit Tuna'ya teşekkür etti.

Başkan Tuna ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlendikleri bahar şenliğine katılan tüm misafirlere teşekkür ederek, mahallesinde bu yıl yedincisini düzenlediği bahar şenliğiyle dayanışmanın ve dostlukların artmasını sağlayan Osmaniye Mahalle Muhtarı Şahpaz'ı da tebrik etti. Göreve geldikleri 11 yılda fiziki zeminlerde yaptıkları çalışmaların yanı sıra önemli gün ve haftaları unutmadıklarının, her zaman sosyal ve kültürel etkinliklerle insanları bir araya getirmeye çalıştıklarının altını çizen Tuna, "Bizi biz yapan değerlerimizden asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz. 19 Mayısları, 3 Ocakları, 23 Nisanları, 29 Ekimleri, 30 Ağustosları, 10 Kasımları unutturmama gayreti içerisindeyiz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz' diyerek gençlerimize önemli bir misyon yüklemiştir. Gençlik, bizim geleceğimizdir. Toroslar Belediyesi olarak yaptığımız birçok etkinlik ve faaliyette milli değerlerimizi ve tarih şuurunu genç nesle aktarmaya çalışıyoruz. Bizi biz yapan değerlerimizden, dilimizden, bayrağımızdan, milli kültürümüzden, tarih şuurumuzdan, maneviyatımızdan ve misaki milli sınırları içerisinde çizilmiş vatan toprağımızdan asla taviz vermeyeceğimizi ifade ediyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz de bu değerlerimizden asla taviz vermeyecektir. Bu vesileyle bu toprakları canlarıyla kanlarıyla vatan yapan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Muhtar Şahpaz, geceye sunduğu katkılarından dolayı Tuna'ya bir teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra sahneye çıkan sanatçılar Yasin Atıcı, Burhan Ateş ve Başkentli Resul, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ve performanslarıyla katılımcıların büyük beğenisini topladı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hamit Tuna Osmaniye Toroslar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title