Haberler

Toroslar'da Kadınlara Atık Camlarla Gelen İstihdam Kapısı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, TORTEK bünyesinde açtığı Cam Füzyon Kursu ile kadınlara yeni bir istihdam kapısı daha açtı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, TORTEK bünyesinde açtığı Cam Füzyon Kursu ile kadınlara yeni bir istihdam kapısı daha açtı.

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) bünyesinde Cam Füzyon Kursu açıldı. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde verilen ve cama şekil verme sanatı olarak adlandırılan Cam Füzyon eğitiminde, kullanılan fırın ile atölye için gerekli olan tüm teknik malzemelerin düşünüldüğü kurs merkezini ziyaret eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kursiyerlerin atık camlara yeniden hayat verdiği çalışmaları inceledi.

Cam olan tüm malzemelerin geri dönüşüme kazandırılarak süs eşyalarının üretildiği kurs merkezindeki çalışmalarla ilgili Usta Öğretici Zahide Çakır Eyüpoğlu'ndan bilgiler alan Tuna, işin başında olmalarına rağmen çok güzel eserler ortaya çıkarmalarından dolayı tüm kursiyerleri tebrik etti. Tuna, "Bu kursumuz, geri dönüşümü besleyen özellikli ve önemli bir proje. Hocalarımız ve kursiyerlerimiz atıl olan şişe ve camları bir araya getirerek, cam füzyon tekniğinde kullanılmak üzere yeni aldığımız fırın marifeti ve el becerileriyle değişik ev malzemeleri ve süs eşyaları oluşturuyorlar. Geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacı da taşıyan bu kursumuzla müthiş bir sanatsal değer de ortaya çıkarılmış oluyor. Şişelere, cama yeniden hayat veriyorlar. Fırınlama işlemine tabi tutulan kullanılmış şişeleri boyayarak bir sanat eseri ortaya çıkarıyorlar. Bu çalışma ile inşallah cam ile ilgili hiçbir eşya atılmayacak ve burada kullanılabilir bir ürün haline getirilecek. Tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Usta Öğretici Eyüpoğlu ve kursiyerler de kendilerine böyle güzel bir imkanı sunduğu için Başkan Hamit Tuna'ya teşekkür ederek, camdan yaptıkları bir süs eşyasını hediye ettiler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamit Tuna Toroslar Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title