Haberler

Toroslar'da 'Kadın Güçlüdür' Paneli

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kadınların daha sosyal ve girişimci bireyler olabilmeleri için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kadınların daha sosyal ve girişimci bireyler olabilmeleri için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi ile birlikte 'Kadın Güçlüdür' paneli düzenledi.

Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, kadın derneklerinin başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Moderatörlüğünü Kanal 33 program yapımcısı Fatih Alkar'ın yaptığı panelde, Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) üyeleri Dr. Sultan Karakucak, Nurgül Erkol Aydın, Gökçen Çakır ve Ümit Tekbaş bir sunum yaparak, sağlık, hukuk, iletişim ve girişimcilik konularında bilgiler aktardılar.

Panelin açılış konuşması yapan Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Toroslar Belediyesi olarak kadınların daha sosyal ve girişimci bireyler olabilmeleri için göreve geldikleri günden bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Türk milletinin, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyete sahip olduğunu da kaydeden Tuna, tüm kadınların, Kadınlar Günü'nü kutladı. Tuna, "Özellikle bölgemizde yaşayan bütün kadınlarımızı daha öne çıkartmak amacıyla özel bir gayret sarf ediyoruz. Dinimizde, töremizde ve geleneklerimizde de kadınlarımızın çok özel bir yeri vardır. Tarihimizde devlet hakan ve hatun tarafından idare edilir ve fermanlar da 'Hakan ve Hatun' emrediyor şeklinde başlardı. Savaş anında sefere çıkıldığında devlet idaresini kadının yönettiği bir milletin evlatlarıyız biz. Ayrıca dinimizde de 'Cennet analarımızın ayakları altındadır' hadisi ile kadınların yeryüzündeki en kıymetli varlıklarımız olduğunun şüphesiz en açık göstergesidir. Bizler de Türk-İslam sentezinin bileşkesi olan bu tavrı devam ettirebilmek anlamında kadınlarımıza yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. 2005 yılında kurduğumuz Toroslar Teknik Eğitim ve Mesleki Eğitim kurslarımızla 17 bin insanımızı mesleki eğitimden geçirdik. Burada sadece mesleki eğitim vermedik. Dostlukların ve arkadaşlıkların kurulmasına da vesile olduk. Kurslarımıza gelen bayanlarımızın mutlu olarak ayrıldıklarını görüyorum ve çok güzel ifadeler duyuyorum. Böyle mutlu kadınlarımızı gördüğümüzde niyetin getirdiği sonuç diye düşünüyorum" dedi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nin içerisinde oluşturdukları Turunç Kadın Yaşam Merkezi'nden de bahseden Tuna, "Sosyolog, psikolog, davranış bilimleri uzmanı, doktor, aile hekimi ve hukuk uzmanının görev aldığı Turunç Kadın Yaşam Merkezimizde çok güzel bir ekibimiz var. Burada kadınlarımıza destek olmak için çalışmalar yapıyoruz. İnşallah attığımız bu fidan ileride çınar olacak. Amacımız, eski Türk toplumumuzda da var olan büyüğün küçüğe saygı gösterdiği sağlıklı bireylerin yetişmesidir" diye konuştu.

Son günlerde özellikle kadınlarda göğüs kanseriyle ilgili bulguların artması nedeniyle Sağlık Müdürlüğüyle ortaklaşa KETEM merkezi kurduklarını da vurgulayan Tuna, "Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin doğu kısmında bin metrekarelik bir bölümde mesleki eğitimlerin verileceği bir atölye yapmıştık. Ama son zamanlarda meme kanseri oranının artması nedeniyle orayı Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız bir proje ile Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) olarak düzenledik. Şu an bu merkez aktif olarak kullanılır bir vaziyettedir. Erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bölgemizdeki bütün kadınlarımızı, bu merkezde periyodik olarak taramadan geçirmeyi hedefliyoruz. Köyden kente tüm mahallelerimizden kadınlarımızı servisle alarak bu merkezimize getireceğiz. Kadınımızın sağlıklı, huzurlu ve mutlu olması demek geleceğe yönelik milletimizin de mutlu olması demektir. Sizin yetiştirdiğiniz bireyler bu toplumu oluşturacaktır. Sizler bizim baş tacımızsınız. Toroslar Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından panel gerçekleştirildi. Panelden sonra katılımcılara çiçek ve plaket verildi. Başkan Tuna'da tüm katılımcılara karanfil ve çanta hediye etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Yılmaz Hamit Tuna Toroslar Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title