Haberler

Toroslar Belediyesi, Yeni Mahallelerde Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin, 30 Mart 2014 tarihi itibariyle köy tüzel kişilikleri sona ererek mahalle statüsüne kavuşan 32 köy ve 5 beldede yol açma, genişletme ve düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni mahallelerde başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. 2014 seçimleri öncesinde, "Merkez mahallelerimizde ne varsa, yeni bağlanan mahallelerimizde de aynı hizmetler olacak" sözünü veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın talimatları doğrultusunda devam eden çalışmalarda, ekipler son olarak Arslanköy, Kavaklıpınar ve Çağlarca Mahalleleri'nde mevcut yolları düzenleyerek vatandaşların kullanımına sundu.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Tuna, Toroslar ilçesinde yayla turizminin yoğun olarak yaşandığını kaydederek, yaz aylarında nüfusu artan Toroslar'a layık olduğu hizmeti sunmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Kış mevsiminde hava şartlarından dolayı yaylalık mevkide olan mahallelerde fazla hizmet üretemediklerini ve bu açığı yaz aylarının gelmesi ile birlikte kapatmaya çalıştıklarını vurgulayan Tuna, yeni mahalle olan yerleşim merkezlerinin eşit hizmet almasını önemsediklerini kaydetti. Başkan Tuna, "30 Mart seçimleri ile birlikte köy tüzel kişilikleri sona eren 5 belde ve 32 köyümüz mahalle statüsü ile belediyemiz hizmet alanına dahil edildi. Daha önce köy ve belde olan ve şu an mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizde ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz. Bu mahallelerimizde yol düzenleme, park ve piknik alanlarının bakımı ile çevre düzenleme çalışmalarına yayla sezonu öncesinde ağırlık vermiştik. Bu hizmetlerimize periyodik olarak devam ediyoruz. Ulaşımın daha kolay sağlanması için de mahallelerimizdeki bağlantı yollarını genişletirken, açılması gereken yolları da ulaşıma açıyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamit Tuna Arslanköy Toroslar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title