Haberler

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu'ndan 'Keşanlı Ali Destanı'

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Dünya Tiyatro Günü”ne özel Haldun Taner’in “Keşanlı Ali Destanı” oyunu ile seyirci karşısına çıktı.

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Dünya Tiyatro Günü"ne özel Haldun Taner'in "Keşanlı Ali Destanı" oyunu ile seyirci karşısına çıktı.

Türk Tiyatrosu'nun başyapıtlarından biri olan "Keşanlı Ali Destanı" bu kez, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun oyunu ile Toroslar'da sahnelendi. Haldun Taner'in yazdığı, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz'un yönettiği iki perdelik komedi oyunu, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. Oyunu, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile çok sayıda vatandaş izledi.

Oyun öncesinde bir konuşma yapan Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Topuz, katılımcılara 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Bildirgesini okudu. Topuz, "Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Başkanımız Hamit Tuna'nın destekleriyle bu güzel eseri tiyatro oyunuyla sergiledik. Başkanımıza da ekip olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Salondaki izleyiciler tarafından büyük beğeni ile izlenen oyunun ardından konuşan Başkan Tuna ise tiyatronun Türk tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel sahnelenen ve büyük beğeni toplayan oyundan dolayı da tüm oyuncularımızı ve tiyatro hocamızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının amatör olmalarına rağmen profesyonel bir oyunculuk sergilediklerine de dikkat çeken Tuna, "Sanat, insanın ruhunu ve gönlünü inceltir. Başta tiyatro olmak üzere sanatın tüm dalını önemsiyoruz. Geleneksel Türk tiyatrosu içerisinde gölge oyunu olan Karagöz ve Hacivat'ı da öne çıkartmak suretiyle tiyatroya, kültür ve sanata olan desteklerimiz artarak devam edecektir. Bu da tabi ki hocalarımızın himayesinde amatör ruhların sayesinde olacaktır" ifadelerini kullandı.

Tuna daha sonra, Genel Sanat Yönetmeni Topuz ile tüm oyunculara çiçek vererek, kutladı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haldun Taner Hasan Topuz Toroslar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title