Haberler

Toroslar Belediyesi'nin 2 Yıldır Yürüttüğü İskep'de Sona Geliniyor

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin, dezavantajlı insanlara yönelik hayata geçirdiği İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nin (İSKEP) değerlendirme toplantısı yapıldı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin, dezavantajlı insanlara yönelik hayata geçirdiği İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi'nin (İSKEP) değerlendirme toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Amacımız mutlu Toroslar, mutlu Mersin, mutlu Türkiye'dir. Hep nasıl mutlu oluruz onu araştırıyoruz. Bu proje bize gerçekten ufuk açtı. Projeksiyonumuzu daha geniş tutacağız. Vizyonumuzu daha büyüteceğiz" dedi.

Toroslar Belediyesi'nin 2 yıldır uyguladığı İSKEP'de artık sona geliniyor. Türkiye'de Toroslar Belediyesi ile birlikte 12 belediyenin yürüttüğü proje kapsamında, toplumda dezavantajlı durumda olan insanlara yönelik projeler geliştiriliyor. Toroslar Belediyesi'de 'engelliler, romanlar ve çalışan çocuklar ile aileleri'ne yönelik geliştirdiği projelerle birçok çalışma yaptı. Projenin değerlendirme toplantısı Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, projenin son değerlendirmesi yapıldı. Burada konuşan Başkan Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi'nin şehir merkezindeki 4 ilçeden biri olduğunu ve en büyük ilçe konumuna geldiğini söyledi. 2004 yılında belediye başkanlığına geldiği günden bugüne kadar çok büyük aşamalar kat ettiklerini söyleyen Tuna, "Ortaya koyduğumuz vizyonumuz ve misyonumuzla, sağlık, eğitim ve gençlik diyerek çıktığımız bu çalışma yolunda hakikaten güzel işler yaptık. Burayı herkesin talep edeceği bir bölge haline getirdik. Misyonumuz Toroslar'da büyüyen, yetişen ve yaşanabilir kent yaratabilmek için dinamik ve donanımlı çalışanlarıyla belediye kaynaklarını israf etmeden, yasal görevlerimiz çerçevesinde, gelecek nesillerin önünü açarak, halkın yaşam kalitesini yükseltmek için katılımcı, şeffaf, planlı ve duyarlı bir belediyecilik anlayışı ile Toroslar halkına, toplumsal ve kentsel alanda sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınmış bir kent oluşturmak için laik olduğu çağdaş hizmeti sunmaktır. Vizyonumuz modern ve yeşil Toroslar için insaflı bir anlayış içerisinde milli, manevi değerlerimize, kültürel miraslarımıza da sahip çıkarak ferdi mutluluk değil toplumun mutluluğu için var olmaktır" diye konuştu.

13 yıldır sürekli yeni projelerle vatandaşa hizmet vermeye çalıştıklarını, bundan sonra da hizmet vermeye devam edeceklerini ifade eden Tuna, "Sosyal belediyecilik anlamında attığımız ilk adım ve ilk Avrupa Birliği projemiz Toroslar Belediyesi Mesleki Teknik Eğitim Kurslarıdır (TORTEK). O proje ilk projemizdi, ilk göz ağrımızdı. Mersin Üniversitesi ile yaptığımız projeyle bugün gelinen noktada değişik yerlerde 50 tane eğitim merkezimizle, 28 branşta, 76 usta öğreticiyle 15 bin 500 kişiye mesleki eğitim verdik. Biz burada sadece mesleği eğitim değil, Türkiye'nin 4 bir yanından Mersin'e gelen insanları tanıştırdık, kaynaştırdık ve dostluklara giden ilk adımlarını attırdık" şeklinde konuştu.

"İSKEP kapsamında çok güzel fikirler ortaya çıktı"

En uzun süren projelerden birinin de İSKEP olduğunu vurgulayan Tuna, "Bu proje Türkiye'de 12 belediye tarafından uygulanıyor. Çok özellikli bir proje. Bizde 'engelliler, romanlar ve çalışan çocuklar ile aileleri'ne yönelik bu projeyi hazırladık. 2 yıllık bir projeydi ve artık son ayına geldik. Hakikaten çok değerli bir proje diye düşünüyoruz. Tabi bunlar bizim geçmişte yaptığımız ve halen yaptığımız projelerimiz. Engelliler için kaldırımlarına çıkıp, inmeleri için yerler yaptık. Engelliler merkezi kurduk. Roman vatandaşlarımızı istihdam edilmesi için bir yer kurduk. Biz üretimin bir ülkenin ekonomisini kurtaracak tek konu olduğunu düşünüyoruz. O yüzden istihdama yönelik projelere destek veriyoruz. Roman vatandaşlarımız da atıl durumdaki kamışları, şekillendirerek ihracat yapabilecek bir noktaya getirdi ve bundan dolayı mutlu olduk. Bu proje sürdürülebilir bir projedir. Roman çocuklarının eğitime kazandırılması kapsamında 400 öğrencinin eğitim ve öğretimine destek olduk. Eğitim noktasında hep var olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Hakikaten bu proje kapsamında çok güzel fikirler ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

"Biz insanlara balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretiyoruz"

Yaptıkları projelerle insanlara balık vermeyi değil, balık tutmayı öğrettiklerinin altını çizen Tuna, "İnsanlar kendi ayakları üzerinde dursunlar, hiç kimseye de hiçbir şekilde ihtiyaç duymadan yaşamlarını sürdürsünler diye uğraşıyoruz. Tabi çok şey yaptık. Özellikle iş konusunda insanlara çok yardımcı olamazsanız yaptığımız bu kamusal faaliyetlerin çok anlamı olmadığını görürsünüz. Çünkü insanların iş ve AŞ noktasında eksikleri varsa o insanların çok mutlu olamadıklarını izlersiniz. Bu proje bize gerçekten ufuk açtı. Projeksiyonumuzu daha geniş tutacağız. Vizyonumuzu daha büyüteceğiz. Biz iyi bir ekibiz diye düşünüyorum. Toplumun her katmanıyla her türlü irtibatı kurup ortak proje üretme, ortak akılda buluşma, beyin jimnastiği yaparak en güzelini, en iyisini ortaya çıkarmak bölümünde bütün toplumun her katmanıyla diyalog halindeyiz. Çünkü amacımız mutlu Toroslar, mutlu Mersin, mutlu Türkiye hedefi. Hep nasıl mutlu oluruz diye araştırıyoruz. Tabi sıkıntılarımız da çok. Biz yüreğimizi koyduk bu işe, elimizden geldiğince de mücadelemizi devam ettireceğiz. Başarılı oluruz yada olamayız. Başarılı olursak mutlu yaşarız, başarısız olursak hep birlikte kötü yaşarız. O yüzden herkesi mutlu yaşamaya ve yaşatmaya herkesi davet ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından proje ortaklarından olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Mehmet Fatih Akşam, projeye desteklerinden dolayı Başkan Tuna'ya hediye verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamit Tuna Toroslar Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? Nihal ve Bahar Candan davası ne oldu? Candan kardeşler tahliye edildi mi? Brawl Stars bakım molası ne zaman biter 2024? Brawl Stars bakım molası saat kaçta bitecek? 25 Nisan 2024 ESRA EROL İZLE #128226 Esra Erol canlı izleme linki! Erol Erol saat kaçta, ne zaman? Filozof Atakan'ın son hali! Filozof Atakan kaç yaşında, kimdir? Seçim parası ne zaman yatacak? Seçim ücretleri ne zaman yatacak? 31 Mart Seçim ücretleri ne zaman yatırılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title