Haberler

Toroslar Belediyesi'nden Öğrencilere 'Çanakkale Zaferi' Konferansı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında ilçedeki ilköğretim öğrencilerine yönelik “Çanakkale Zaferi” konulu konferans düzenledi.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında ilçedeki ilköğretim öğrencilerine yönelik "Çanakkale Zaferi" konulu konferans düzenledi.

Tarih şuurunu genç nesillere aktarmak amacıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen konferansta bu yıl da öğrencilere, Çanakkale deniz ve kara savaşları ayrıntılı olarak anlatıldı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları Derneği Üyesi Ali Murat Kalegil tarafından verilen ve gerçek görüntüler ile dönem fotoğraflarından oluşan sunum, Üstay Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. Konferansa, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katıldı.

Sunumunda, Çanakkale'nin savaş değil, bir destan olduğunu anlatan Kalegil, öğrencilere tarihi değerlerin aktarılmasına katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür etti.

"Milli değerlerimize ilelebet sahip çıkacağız"

Konferansın ardından öğrencilere seslenen Başkan Hamit Tuna, bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin temellerinin Çanakkale Zaferi ile atıldığını vurgulayarak, Türk Milleti'nin Çanakkale'de gösterdiği kardeşlik ve dayanışmanın ilelebet devam etmesini temenni etti. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümünü kutlayan Tuna, "Çanakkale, yedi düvele karşı Türk Milleti'nin birlik ve beraberlik içerisinde dönmemek üzere inanarak çıktığı destansı bir zaferdir. Çanakkale destanını yazan atalarımız olmasaydı biz bugün bu topraklarda özgür ve demokrasi içerisinde yaşamayacaktık, al bayrağımız dalgalanmayacaktı, belki de bizler olmayacaktık. Onun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize Çanakkale'yi iyi ve doğru anlatmamız lazım. Kalabalıkları millet yapan değerler vardır; dilidir, bayrağıdır, milli kültürüdür, tarih şuurudur, maneviyatıdır, misak-i milli sınırları içerisinde çizilmiş vatan toprağıdır. Bu değerleri boşalttığınız zaman maddenin, materyalin peşinde koşan bir topluluk olursunuz. Emperyalist güçlerin isteği de bu toplulukları yönlendirmektir. Birlik ve beraberlik içerisinde Çanakkale'de atalarımızın gösterdiği kardeşliğin devam etmesini temenni ediyorum. Yanı başımızda Suriye, Mısır, Irak ve Libya'yı görüyoruz. İşte güçsüzlüğün getirdiği ve emperyalist güçlerin senaryolarının işlediği sonuçlardır. Türk Milleti olarak milli değerlerimize ilelebet sahip çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti bu dünya, bu coğrafya var olduğu sürece payidar kalacaktır. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale şehitlerimizi ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Hamit Tuna Toroslar Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
title