Haberler

Toros Devlet Hastanesi Akdeniz Oyunları'na Yetişecek

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr.

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, Toros Devlet Hastanesi'nin yeni yapılan yataklı servisler bloğunun yüzde 99'unun tamamlandığını ve önümüzdeki ay teslim edileceğini bildirdi. İkinci aşamada yapılacak poliklinikler bloğunun da 2013 Akdeniz Oyunları'na yetişeceğini belirten Çatak, Mersin Devlet Hastanesi'ne de modern bir acil servis yapacaklarını söyledi.

Mersin'de sağlık alanında devam eden yatırımlarla ilgili İHA muhabirine bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Çatak, Sağlık Bakanlığı'nın Mersin yatırımlarını gerçekten önemsediğini kaydetti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Mersin'de tüm yatırımları gözden geçirdiğini aktaran Çatak, "Bizim nitelikli yatakları artırmamız gerekiyor. Bunun için de Mersin'in hastanelerinin tamamını planlamış durumdayız. Erdemli'yi faaliyete aldık, Silifke'yi de yıl sonuna varmadan devreye alacağız" dedi.

YATAKLI SERVİSLER BLOĞU TEMMUZ'DA TESLİM EDİLECEK

Merkez Akdeniz ilçesindeki Toros Devlet Hastanesi'nin inşa süreciyle ilgili de bilgi veren Dr. Çatak, iki aşamalı olarak planladıkları hastanenin yapımı devam eden yataklı servisler bloğunun bitmek üzere olduğunu dile getirdi. Müteahhidin, taşeronla yaşadığı bir takım sorunlar nedeniyle 1 ay süre isteğini ifade eden Çatak, şu anda bloğun yüzde 99'nun tamamlandığını belirtti. Müteahhidin, Temmuz ayı içerisinde bloğu kendilerine teslim edeceği bilgisini veren Çatak, "Biz eski hastaneyi oraya taşıyacağız, 10-15 gün içerisinde taşınırız. Hizmetlerimiz orada devam edecek. Hemen eski hastaneyi yıkarak yerine poliklinik binalarını yapmaya başlayacağız. Bunun için yasal olarak verilen süre 1 yıl. Ancak, 1 yıldan önce belki de bu yıl içerisinde bitirmeye çalışacağız. Buna söz vermiyoruz ama yasal olarak süremiz 1 yıl. 2013 Akdeniz Oyunları'na yetiştirmeye çalışacağız. Pırıl pırıl bir hastane olacak" diye konuştu.

"MERSİN DEVLET HASTANESİ'NE ÇOK GÜZEL BİR ACİL SERVİS YAPACAĞIZ"

Mersin Devlet Hastanesi'ndeki mevcut acil servisin çok sıkışık olduğunu söyleyen Çatak, yeni ve modern bir acil servis yapacaklarını da bildirdi. Şehrin büyük bir yükünü Mersin Devlet Hastanesi'nin çektiğine işaret eden Çatak, şöyle devam etti. "Onun için biz orayı yaklaşık 2 yıldır projelendirip hayata geçirmeye çalışıyoruz ama imarında bir takım sorunlar vardı. Tüm yasal pürüzleri hallettik. Hastane bahçesinde bulunan şu anki kafeteryanın yerine iki katlı bir servis yapacağız. Çok güzel bir acil olacak, birinci katı acil, ikinci katı eski bloktaki yoğun bakım üniteleri ve ameliyathanelerle bağlantılı bir şekilde yine yoğun bakım olacak. Ameliyathaneyle bağlantılı olacak."

Bakan Akdağ'ın, acil servisin en kısa zamanda tamamlanması için talimat verdiğini anlatan Dr. Çatak, ihalenin 19 Haziran 2012 tarihinde yapıldığının ve zarfların açıldığının, şu anda tekliflerin değerlendirildiğinin altını çizdi. İhale süreci hariç, inşaat süresinin 8 ay olarak öngörüldüğünü dile getiren Çatak, "Kesinleştikten sonra bir çalışma planı veriliyor yükleniciye. O çalışma planında süreyi biraz daha kısa tutup çok hızlı bir şekilde acil servisi devralmayı düşünüyoruz. Acil servis hem kalite, performans açısından hem yeni projelendirme açısından Bakanlığımız ekipleri tarafından projelendirildi. Biraz daha ferah, geniş, hastaları daha rahat karşılayabileceğimiz ve rahat triyaj yapabileceğimiz güzel bir acili inşallah Mersin'e kazandıracağız. Akdeniz Oyunları'ndan önce burası da biter" ifadelerini kullandı.

"BÖLGE HASTANESİ'NDE SÜREÇ İŞLİYOR"

Merkez Toroslar İlçesi'nde yapımı planlanan bölge hastanesinin ise kamu-özel ortaklığı modeli ve açık eksiltme usulü ile yapılacağını kaydeden Çatak, şu anda hastanenin açık eksiltmesinin yapıldığını ve ir yüklenici adayının belirlendiğini, onun sürecinin devam ettiğini bildirdi. "İhale sonuçlanmış diyemeyiz ama süreç devam ediyor" diyen Dr. Çatak, sözlerini şöyle tamamladı: "Burası kampus hastane olacak. Ortalama bin 300 yataklı olarak planlandı. Süreç sonuçlandıktan sonra 2 yıl içinde bitirilecek. O modelde yüklenici ne kadar erken bitirir teslim ederse geri dönüşümünü o kadar hızlı ve erken alıyor. Kamu İhale Mevzuatı'ndan farklı bir model olduğu için sürecin ne zaman sonuçlanacağını biz de bilmiyoruz ama bu yıl biter diye düşünüyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

mersin devlet hastanesi Akdeniz Mersin Çatak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title