Haberler

Tornetle Geri Dönüşüm" Projesi

ANKARA (AA) Keçiören Belediyesi, 1970'li ve 1980'li yıllarda çocukların eğlencesi olan torneti yeniden yaşatıyor.

ANKARA (AA) Keçiören Belediyesi, 1970'li ve 1980'li yıllarda çocukların eğlencesi olan torneti yeniden yaşatıyor.

Keçiören Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğünce, Neşet Ertaş Kültür Merkezi önünde düzenlenen ve geçmişe özlemi simgelediği için "Tornetle Geri Dönüşüm" adı verilen etkinlikte, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan tornete bindi.

Ünal, Ak ve Çoktan, Gün Sazak Caddesi'nden Neşet Ertaş Kültür Merkezi önüne kadar yaklaşık 500 metrelik parkurda çocuklarla birlikte tornet sürdü.

Çocuklar arasında düzenlenen tornet yarışını, Cemal Gürsel Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Yiğitcan Şimşek birinci bitirdi. Şimşek, biraz zor olmasına rağmen ilk defa tornet sürdüğünü belirterek yarışın her yıl tekrarlanmasını istedi.

Etkinliğe katılan AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal AA muhabirine yaptığı açıklamada, tornetin 1980'lerde en büyük eğlenceleri olduğunu belirterek, şunları anlattı:

"Sabahın erken saatlerinde dışarı çıkıp akşama kadar tornetle uğraştığımız olurdu. Bütün hayat sokakta geçerdi arkadaşlarımızla birlikte. Tam bu mahallede doğdum, büyüdüm ben. Güzel olan şuydu; çocuklar sokakta birbirleriyle dayanışma içinde büyüyordu. Çok sıkı dostluklar oluşuyordu ki benim hala o günlerden dostluklarım devam ediyor. Çocuklar bilgisayar ve televizyon başında vakit öldürmüyorlardı. Çok daha sosyallerdi. Tornetin yeniden hatırlatılması bence bu açıdan çok önemli."

Aynı duyguları 35 yıl sonra yeniden yaşadığını belirten Ünal, etkinliği düzenleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti.

"Tornet parkuru kurduk"

Ak da yıllar sonra tekrar tornet heyecanını yaşatmayı istediklerini belirterek, "Biz gençliğimiz ve çocukluğumuzda kendi ürettiğimiz tornetlere binerdik. Unutulmuş olan tornet oyununu çocuklarımızın gündemine tekrar getirmek istiyoruz. Bunun için de Kartaltepe Kent Ormanı'nda tornet parkuru kurduk." dedi.

Etkinliğin sonunda grup halinde dereceye giren okullar ile öğrencilere madalya ve plaket verildi. Okullar arasında birinciliği kazanan Sabancı Ortaokulu öğrencilerine Ünal, ikinci olan Cemal Gürsel Ortaokulu öğrencilerine Ak, üçüncülüğü kazanan Yunus Emre Ortaokulu öğrencilerine ise Çoktan ödüllerini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ak Keçiören Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title