Haberler

Torku Konyaspor, Galatasaray Maçı Hazırlıklarına Devam Ediyor

Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında kendi sahasında Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor.

Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde teknik direktör Aykut Kocaman gözetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri ve salonda iki grup halinde yapılan CORE ve denge-ağırlık çalışması ile başladı. Daha sonra oyuncular antrenmana sahada pas çalışmasıyla devam etti. Üç gruba ayrılan oyuncular, dönüşümlü olarak çift kale maç yaptı. Ardından 2 saat süren antrenman açma-germe hareketleri ile tamamlandı. Antrenmana tedavi olan Kibong Mbamba dışında tüm oyuncular katıldı.

KOCAMAN: "7-9 HAFTALIK BİR DALGALANMA OLACAKTIR"

Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan teknik direktör Aykut Kocaman, sıkıntılı bir dönem geçirmediklerini söyleyerek, "Yeni alınan oyuncular, ayrılan oyuncular, yeni ayrılan oyuncuların yerine koymaya çalıştığımız oyuncular, takviye diye aldığımız oyuncular... Hepsini getirdiğimiz zaman, oyunla ilgili 7-8 haftalık bir dalgalanma olacaktır. Bu dalgalanmaların içinde oyuncuları geçen sene bıraktığımız yere doğru çekmek, onların mantalitesini, zihnini aynı oyuna doğru getirmek, o oyuncuyu çıkarıp bu oyuncuyu koy, haydi aynı yerden başla demekle de olmuyor. Çaba gerektiriyor. Uzun çaba gerekiyor. Özellikle de öğrenmek, alışmak, gelişmek, uyum sağlamak isteyen oyuncular için bu çabaların karşılığı alınıyor. Ama bunun karşılığında olan oyuncular da olabiliyor. İnat olabiliyor, direnme olabiliyor. Bu da kolay olmuyor tabi. 7-8'inci haftalara kadar dalgalanmalar olacaktır. Ama ondan sonra nihayetinde biraz daha oturacaktır diye tahmin ediyorum" dedi.

"GALATASARAY'IN DURUMUNU KENDİ LEHİMİZE ÇEVİRMEK İSTİYORUZ"

Bu hafta oynayacakları Galatasaray maçıyla ilgili olarak Kocaman, "Yenilmek de kaybetmek de puan açısından kazanmak da bir alışkanlık. Böyle bir alışkanlığın içine doğru sürüklendiği zaman büyük takımlar bize göre yıpranmaları biraz daha fazla olabiliyor. Ama bunun tam tersini de söyleyebiliriz. Hemen ligin yarışına katılmak için kaybettikleri puanları telafi etmek için farklı motivasyonlara da yol açabiliyor. Buradaki esas temel değişim bizim adımıza olacak. Bizim özellikle onları nereye doğru sürükleyeceğimiz, nereye doğru çekeceğimiz önemli. Maçın içinde bununla birlikte daha 5 gün var. Ama temel hedefimiz, oyunumuzla ilgili özellikle onları biraz daha olumsuz tarafa doğru sürüklemek olacak. Bunu başarıp başaramayacağımızı da 5 gün sonra göreceğiz. Oyuncuları görmek, durumu tekrar değerlendirmek, Galatasaray'ı tekrar incelemek için uzun bir zamanımız var. Onun sonucunda belki biraz daha maç öncesi birkaç şey olumlu ya da olumsuz şey söylenebilir. Ama şu anda sadece iyi antrenman yapmak onların şu anda bulunduğu durumu kendi lehimize nasıl çevirebiliriz diye düşünmek durumundayız" diye konuştu.

TRİBÜN KAPATMA CEZASI

Torku Konyaspor'a verilen tribün cezasının sorulması üzerine Kocaman, "Bir futbolsever olarak, bir futbol adamı olarak, seyircinin olmadığı ortam pek futbol ortamı gibi olmuyor. Böyle bir ceza veriliyorsa, bu cezayı almamak için buna uygun davranmak bence akıllı insanların işi. Bizim taraftarımızın da böyle bir yeteneği var. Umarım bundan sonraki süreçte böyle davranırlar. Çünkü hem onların oyunu seyretme, Konyaspor'u seyretme sıkıntısı doğuyor. Aynı zamanda da bizim sahada bir tribün de olsa eksik kalma durumuz oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Takıma uygun görüldüğü takdirde transfer yapılabileceğini söyleyen Aykut Kocaman, "Transferin son gününe kadar tabi ki bir takım şeyler düşünülür. Uygun olursa da yapılmaya çalışılır. İsimler üzerine çok fazla konuşmayalım. Söylenecek çok fazla bir şey yok" şeklinde konuştu.

Rumen futbolcu Marica ile aralarında bir gerginlik olup olmadığı yönündeki soru üzerine Kocaman şu cevabı verdi:

"Benim insanlarla insani anlamda sıkıntılarım olmaz. Oyuncuları ben meslektaşım olarak görüyorum. Uzun yıllar futbol oynadım. Aynı sıkıntıları yaşadım. Dolayısıyla insanlara bu anlamda takıntıyla hareket etme lüksüm yok. Böyle bir yapım da yok. Dolayısıyla burada kendimize belirlediğimiz bir takım futbola ait kriterler var. Ona uygun herkesi her şekilde de oynatmaya çalışıyorum." - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Torku Konyaspor Aykut Kocaman Galatasaray Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title