Haberler

Torku Konyaspor, Borussia Dortmund ile Yarışıyor

Güncelleme:

Aykut Kocaman'ın takımı Torku Konyaspor, Alman ekibi Borussia Dortmund ile birlikte 2016'da yenilmezliğini korumayı başaran iki kulüpten biri oldu.

Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Torku Konyaspor, sezonun ikinci devresinde yakaladığı yenilmezlik serisiyle Avrupa'nın önde gelen kulüplerini de gölgede bıraktı.

DORTMUND'LA YARIŞIYOR

Konya temsilcisi, Avrupa'nın 5 büyük ligi olarak değerlendirilen İspanya (La Liga), İngiltere (Premier Lig), Almanya (Bundesliga), İtalya (Serie A) ve Fransa'nın (Ligue 1) en üst futbol liglerindeki takımlar arasında, 2016'da "namağlup" unvanını koruyan iki ekipten biri olmayı başardı.

YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİ

Aykut Kocaman yönetiminde kulüp tarihinin en başarılı sezonunu geçiren yeşil-beyazlıların yanı sıra Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund da 2016'da yenilgi yüzü görmedi.

KUPADAKİ RAKİBİ FENERBAHÇE

Torku Konyaspor, lig ve kupada oynadığı 17 maçtan 13 galibiyet ve 4 beraberlikle ayrıldı. Ligde topladığı 50 puanla 3. basamakta yer alan yeşil-beyazlılar, Avrupa kupası iddiasını sürdürdü. 2016'da yoluna yenilgisiz devam eden Torku Konyaspor, Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacak.

DORTMUND, 14 GALİBİYET 2 BERABERLİK ALDI

Teknik direktör Thomas Tuchel yönetiminde, Bundesliga, Almanya Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde 16 karşılaşmadır kaybetmeyen Borussia Dortmund da bu süreçte 14 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Ligde 67 puanla 2. sırada bulunan Borussia Dortmund, Almanya Kupası'nda yarı final, UEFA Avrupa Ligi'nde ise çeyrek finalde yoluna devam ediyor.

GALİBİYET REKORUNU KIRDI

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup eden yeşil-beyazlılar, 14. galibiyetini aldı. Konya temsilcisi böylece ligde bitime 7 hafta kala, 13 galibiyetle 1989-1990 sezonunda elde ettiği kulüp rekorunu kırdı.

Torku Konyaspor ayrıca puanını 50'ye çıkararak kulüp tarihinin en yüksek puanına da ulaştı.

Torku Konyaspor'un Süper Lig'de en çok puan topladığı sezon, 46 puanla yine Aykut Kocaman'ın teknik direktörlük yaptığı, 2005-2006 ile 2014-2015 sezonları olmuştu. Konya ekibi, 2005-2006 sezonunda ligi 7'nci, 2014-2015 sezonunda ise 8. sırada bitirmişti.

Torku Konyaspor'un 2016'da oynadığı resmi maçların skorları şöyle:

Spor Toto Süper Lig

Akhisar Belediyespor-Torku Konyaspor: 0-2

Torku Konyaspor-Kayserispor: 1-0

Galatasaray-Torku Konyaspor: 0-0

Torku Konyaspor-Osmanlıspor: 1-1

Torku Konyaspor-Medicana Sivasspor: 2-1

Mersin İdmanyurdu-Torku Konyaspor: 0-2

Torku Konyaspor-Trabzonspor: 2-0

Gaziantepspor-Torku Konyaspor: 0-1

Torku Konyaspor-Medipol Başakşehir: 1-1

Gençlerbirliği-Torku Konyaspor: 0-1

Ziraat Türkiye Kupası

İnegölspor-Torku Konyaspor: 1-1

Torku Konyaspor-İnegölspor: 2-0

Kayserispor-Torku Konyaspor: 0-1

Torku Konyaspor-Etimesgut Belediyespor: 2-1

Torku Konyaspor-Antalyaspor: 1-0

Beşiktaş-Torku Konyaspor: 1-2

Torku Konyaspor-Beşiktaş: 1-0

Kaynak: AA / Spor

Torku Konyaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (6)

AYKUT EFENDİ:

BUNLAR HAFTAYA FENERE KESİN MAÇI VERİR

3
14
yanıtYanıtla
oguz:

bankovercekler osmanlısporda vermeye çalıştı ama fener yinede alamadı :9

yanıt2
yanıt4
bjk li.:

aykut olmuş sana tam kurt. zaten topçuykende çok iyiydi helal olsun

10
1
yanıtYanıtla
MHPLİ:

Konyamız hem seyircisiyle hem de takımıyla artık futbolumuzun vazgeçilmezlerindendir. Milli maçlarda ki ev sahipliğimiz, takımımızın maçlarına gösterdiğimiz ilgimiz ve bu ilgiye karşılık veren takımımızın başarılarıyla bundan sonra da şehrimizin adı Türk sporunda yer alacaktır. Tebrikler Konyaspor.

9
0
yanıtYanıtla
selmelkle:

bir maç kaybetsin kovarlar küfür ederler yuhlarlar hatta sezon ortasında başkanları atıp tutuyordu kovuyordu adamı bizim futbol zekamız bu kadar

1
2
yanıtYanıtla
GM:

HAFTASONU 7EZİKŞİKEBAHÇEYE YATIP YATMAYACAĞINI GÖRECEĞİZ EY AYKUT KOCAMAN VE ÖĞRENCİLERİN!!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title