Haberler

Torku Konyaspor'a 1 Maç Seyircisiz Oynama Cezası

Güncelleme:

TFF PFDK, taraftarın Antalya deplasmanında yaptığı kötü tezahüratlar nedeniyle, Torku Konyaspor kulübüne bir maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Maç KADINLAR VE ÇOCUKLARI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), taraftarın Antalya deplasmanında yaptığı kötü tezahüratlar nedeniyle, Torku Konyaspor kulübüne bir maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza nedeniyle Torku Konyaspor ile Beşiktaş arasında Konya Büyükşehir Belediye Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmaya sadece kadın ve 12 yaş altı çocuk taraftarlar alındı.

Karşılaşmayı izlemek için stadyuma gelen kadın ve çocuklar gişelerden aldıkları ücretsiz biletlerle stadyuma giriş yaptı. Kucaklarında çocuklarıyla gelen kadınların olduğu gözylendi

Tribünleri dolduran kadın taraftarların çalınan oyun havası eşliğinde oynaması dikkat çekti. Karşılaşmayı yaklaşık 6 bin Konyasporlu taraftar takip ederken, bin 500 de Beşiktaşlı taraftar takip etti.

BEŞİKTAŞ'TAN UYARI BROŞÜRÜ

Beşiktaş Spor Kulübü tarafından karşılaşmayı izlemeye gelen taraftarlara yapılan kötü tezauratların seyircisiz oynama ve para cezası getirdiğine dikkat çeken broşür dağıtıldı. Uyarıda kötü tezaurat yapıldığı taktirde Fenerbahçe maçının seyircisiz oynanabileceğine dikkat çekil

TARAFTAR STADYUM GİRİŞİNDE KARŞILADI

Konya Büyükşehir Atatürk Stadyumu'nda polis geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Takım otobüsleri bu güvenlik önlemi altında stadyuma giriş yaptı. Ceza nedeniyle içeriye alınmayan Torku Konyaspor taraftarları takım oyuncularını getiren otobüsü stadyum girişinde karşıladı.

Takımlarının bayraklarını açan yeşil-beyazlı taraftarlar otobüsün içerisideki oyunculara tezahuratlarla başarılar diledi. Beşiktaş kafilesine de tepki gösteren bazı Konyasporlu taraftarlar Beşiktaş atkısı yaktıntan sonra 'Burası Konya buradan çıkış yok' şeklinde slogan attı.

BEŞİKTAŞ ÜSTÜNLÜĞÜ

Torku Konyaspor-Beşiktaş ile 25 kez karşı karşıya geldi. Beşiktaş bu maçlardan 15'ini kazanırken, 8'inde berabere kaldı. Konyaspor ise Beşiktaş karşısında sadece 2 kez galip geldi.

ALMEİDA TEK FORVET

Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma yolunda sezonu ikinci sırada bitirmeye kilitlenen siyah-beyazlı ekipte üst üste yaşanan sakatlıklar etkili oldu. Geçtiğimiz haftalarda sakatlanan Filip Holosko'nun da iyileşmemesi üzerine Teknik Direktör Slaven Bilic Hugo Almaida'yı sahaya tek forvet olarak sürdü.

Kayserispor maçında adalesinde yırtık oluşan sakatlanan Ömer ile sakatlıkları devam eden Holosko, Fernandes, Ersan, Sivok ilk 11'i giremedi. Beşiktaş'ın son haftalardaki formda oyuncusu olan ve sağ arka adalesinde kanama ve ikinci derece yırtık tespit edilen Mustafa Pektemek ve sakatlıktan yeni çıkan Gökhan Töre yedek kadroda yer aldı

KART SINIRI

Sakat ve cezalı oyuncunun bulunmadığı Torku Konyaspor'da Djalma ve Hlep sarı kart sınırındaki oyuncular olarak karşılaşmaya çıktı.

Siyah-beyazlı ekipte ise Pedro Franco, Jermaine Jones, Olcay ve Veli sarı kart gördüğü taktirde önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

ORMAN MAÇI İZLEDBeşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve Konya Valisi Muammer Erol karşılaşmayı protokol tribününde birlikte izledi. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Torku Konyaspor Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title