Haberler

Törenle Çanakkale'ye Uğurlandılar

Tokat’ın Pazar ilçesine bağlı Üzümören beldesinden 41 öğrenci, öğretmenleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bulduğu sponsorlardan aldıkları desteklerle Çanakkale’ye yolcu edildi.

Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Üzümören beldesinden 41 öğrenci, öğretmenleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulduğu sponsorlardan aldıkları desteklerle Çanakkale'ye yolcu edildi.

Üzümören beldesi meydanından Çanakkale'ye yolcu edilen öğrenciler için düzenlenen törende hava fişekler atıldı, kurban kesildi. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerden seçilen 15'i kız toplam 41 öğrenci belde meydanında düzenlenen törenle uğurlandı.

Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürsoy Kızılgül, öğrencileri Çanakkale'ye, ecdadın, tarihin başlangıç noktasına gönderdiklerini ifade ederek, "Her Türk genci Çanakkale'yi yaşamalı. Her Türk Çanakkale'yi yaşamalı, Çanakkale'yi anlamalı. Tabi bunlar kolay olmuyor. Üzümören gibi bir kasabada, bu imkanları sağlamak, bu gençleri bu maddi yokluklar içerisinde, buradan ta Çanakkale'ye göndermek kolay olmuyor. Bunun için böyle öğretmen arkadaşlar lazım. O arkadaşlarımız her noktada bu aracın, oradaki konaklama yerlerinin sponsorlarını bularak, yaparak bu yavrularımızı oraya götürecek inşallah. Kendileri de başlarında gidiyorlar" dedi.

Üzümören Belediye Başkanı İsmail Karakaş, ise Çanakkale'ye Tokat'tan savaşmaya giden 15'lilerin canlarını bu vatan uğruna, bayrak uğruna gözlerini kırpmadan feda ettiğini söyledi.

Öğrenciler ise ilk defa Çanakkale'ye giderek bir destanın yazıldığı toprakları görecek olmaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Törene Pazar Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Çanakkale Üzümören Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title