Haberler

Torbalılı Gazeteciler, Emniyet Önüne Kalem Bıraktı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün genelgesiyle basın mensuplarının Türkiye genelinde emniyet müdürlüğü hizmet binalarına girmelerinin engellenmesini protesto eden Torbalı Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler, Torbalı Emniyet Müdürlüğü önüne kalem bıraktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesiyle basın mensuplarının Türkiye genelinde emniyet müdürlüğü hizmet binalarına girmelerinin engellenmesini protesto eden Torbalı Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler, Torbalı Emniyet Müdürlüğü önüne kalem bıraktı. Torbalı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ergün, yönetim kurulu üyeleri ve üyeler ile birlikte gazeteciler basın mensuplarının emniyet binalarına alınmamasını protesto etti.

'UYGULAMAYI KINIYORUZ'

Kalem bıraktıktan sonra basın açıklamasını okuyan TGC Başkanı Mehmet Ergün, "Son zamanlarda yaşanan çirkinliklerin ulaştığı boyutların ürünlerinden biri olan 'Gazetecilerin Emniyet Birimlerine Girişlerini' yasaklayan uygulamayı kınıyoruz. Cumhuriyet tarihimizde eşi benzeri görülmemiş ilginç iktidar kavgasının ara dayağını halk yemektedir. Gazeteciler olarak bizde bu çekişmeden payımıza düşeni alıyoruz. Halkımızın haber alma özgürlüğü dikta ve darbe rejimlerini aratmayacak biçimde sınırlandırılmaktadır" dedi.

ERGÜN SERT KONUŞTU

Kapıların kapatılıp, 'Basın Odaları'nın boşaltılarak ileri demokrasilere ulaşılamayacağının altını çizen Ergün, "Demokrasiler kapalı kapılar arkasında dönen dolaplarla değil ancak ve ancak şeffaf yönetim ve basının sağlıklı haber kaynaklarına ulaşmasıyla gerçek kimliğine kavuşabilir. Bugün bu kapı, yarın diğerleri ve bir gün bakarsınız demokrasinin ana kapısı tümüyle kapatılarak, insanların yeniden kul ve köle konumuna dönüştürüleceği endişesini yaşıyoruz. Böylesi oldu bittilere, yolsuzluk ve yasaklara basın çalışanları ve yazarlar olarak bizler boyun eğmeyeceğiz" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Emniyet Genel Müdürlüğü Mehmet Ergün Torbalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title