Haberler

Torbalı Ticaret Odası Siyasetçilere Rapor Hazırladı

İlçenin sorunlarını içeren 20 sayfalık rapor, Torbalı’yı ziyarete gelen siyasetçi ve başkan adaylarına sunulacak.

İlçenin sorunlarını içeren 20 sayfalık rapor, Torbalı'yı ziyarete gelen siyasetçi ve başkan adaylarına sunulacak. Kapsamlı raporda, ana başlıklar halinde sıralanan sorunlar detaylı bir şekilde ele alınıp, çözüm önerileri sunuluyor

Torbalı Ticaret Odası Başkanlığı (TTO), yerel seçimleri ilçe adına fırsata çevirmeye çalışıyor. TTO, ilçeyi ziyaret etmesi muhtemel siyasetçiler ile belediye başkan adaylarına sunulmak üzere dosya hazırladı. Rapor ilk olarak cuma günü ilçeyi ziyaret etmesi beklenen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'a sunulacak. Torbalı'nın sorunlarının yer aldığı 20 sayfalık dosya; alt yapı, çevre ve eğitim sorunları olmak üzere birçok başlıktan oluşuyor. 13 başlık altında toplanan sorunların, çözüm önerilerinin de sunulduğu rapor için TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, "İlçe sorunlarımızı çözmek için inisiyatif almaya devam edeceğiz" dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE KATKI

Yönetim Kurulu Üyeleri, Abdulvahap Olgun başkanlığında yılın ilk meclis toplantısında bir araya gelerek, dosyada yer alacak konuları belirledi. TTO Meclis Başkanı Murat İnak'ın da katıldığı toplantı ile ilgili olarak Olgun, şu bilgileri verdi: "Biz, Torbalı'nın sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili raporu, ilk olarak 2005'te hazırlamıştık. O günden bu güne, bu sorunların birçoğunun çözüldüğünü gördük. Yakın geçmişte; müteahhitlerin bitişik nizam sorunu, sanayicilerin deşarj izin belge sorunu, Yazıbaşı imar sorunu gibi konuların çözümüne imza attık. Şu anda raporumuzu güncelleyerek, yeni sorunları rapor haline getirdik. Yerel seçimleri ilçemiz için fırsata çevirmek istiyoruz."

Hazırlanan rapor ile ilgili bir değerlendirme de TTO Meclis Başkanı Murat İnak'tan geldi. İnak, "İlçe adına sürekli inisiyatif almaya çalışan bir odayız. Yönetimiz Kurulumuzda hazırlanan ve meclisimizce benimsenen bu rapor; inanıyorum ki, Torbalı'nın sorunlarının çözümü adına önemli bir hizmete vesile olacaktır. Çalışarak, üreterek yolumuza devam ediyoruz." dedi.

ÖNE ÇIKAN SORUNLAR

13 ana başlık halinde hazırlanan raporda yer alan sorunlar ve çözüm önerileri şu şekilde anlatılıyor: "İlçemizde faaliyet gösteren sanayi işletmelerimize, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda kimyasal atıkların Fetrek Çayı'na boşaltıldığı ve buradan da Selçuk'un Pamucak sahilinden denize döküldüğü anlaşılmıştır. Çaybaşı ve Ayrancılar Bölgelerimize 2 ayrı kimyasal arıtma tesisi yapılması çevreye verilen zararı ortadan kaldıracaktır. Denizli, Isparta, Burdur, Aydın ile Muğla gibi illerin geçiş noktası olan ve son dönemde trafik akışı iyice artan İzmir-Aydın Karayolundaki yoğunluğun artması yerleşim alanlarında tehlike yaratmaktadır. Karayolunun bölünmüş duble yol yapılması için gerekli çalışmaların bir an önce yapılması gerekmektedir. 140 bin nüfuslu ilçemizde eğitim veren okullar bina yetersizliğinden dolayı sıkıntı yaşamaktadır. Bir eğitim Kampüsü yapılması ilçemize ve bölgemize kazandırılmış büyük bir yatırım olacaktır. Atatürk Sanayi Sitesi'nin mevcut sorunları giderilerek ilçemize yakışır bir sanayi sitesi olması için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. İzmir-Aydın Otoyolu'nun Torbalı-Yeniköy mevkiinde otoban çıkışı yapılması gerekmektedir. Torbalı'nın kronikleşen sorunları arasında yer alan en büyük sorunlardan biri de 'hastane' sorunudur. İlçe hastanemiz fiziki mekan yetersizliğinden dolayı bir türlü ihtiyaca cevap verememektedir."

13 SORUN 20 SAYFADA TOPLANDI

İlçenin Mezarlık İhtiyacı

ÖSS Sınavlarının İlçede Yapılabilir Hale Getirilmesi

Çaybaşı ve Ayrancılar Bölgelerine Kimyasal Arıtma Tesisi

Çaybaşı-Belevi Arasında Duble Yol Yapımı

Eğitim Kampüsü

Hastane Sorunu

Katı Atık Bedelli Sorunu

Mesleki Eğitim Sorunu

Meslek Lisesi Sorunu

Metropolis ve Torbalı Organize Sanayi Bölgesi İçin Otoban Çıkışı

Sanayi Bölgesi Altyapı Sorunu

Sanayi İmar Sorunu

Atatürk Sanayi Sitesi Altyapı Sorunu - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çaybaşı Torbalı İzmir Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title