Haberler

Torbalı Mahallesine Organik Pazar

Güncelleme:

Başta çevre kirliliği olmak üzere doğal dengelerin hızla bozulması organik ve biyolojik tarımı daha da önemli hale getirdi. Ege'nin en verimli tarımsal üretim merkezlerinden biri alan Torbalı'da organik üretimi teşvik etmek amacıyla da ilçe belediyesi bir dizi projeyi hayata geçiriyor.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı mahallesinde 2150 metrekarelik kapalı alan üzerinde organik Pazar inşaatına başlanacağını ve burada sadece organik tarımsal ürünlerin satılacağını belirtti.

Başkan Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü "120 dolayında çiftçimiz, esnafımız burada ürünlerini satacak. Ekolojik veya Biyolojik tarımın önemi her gün biraz daha artmakta, bu anlamda büyük bir pazar bulunmaktadır. Tarımsal ilaçlar, suni gübreleme, hormon, antibiyotik ve diğer zararlı gıda katkı maddelerinin asla kullanılamadığı bu tarımsal üretim sistemi için Torbalı'daki çiftçilerimizle, meslek odalarımızla karşılıklı dayanışma içindeyiz. Ege'nin Organik tarım Pazar payında zaten vardık şimdi daha da etkin olacağız" şeklinde konuştu.
Resmi verilere göre, Torbalı'da 300 bin dekarlık alanda tarımsal üretim yapılıyor. 9 bin dolayındaki aile geçimini çiftçilik yaparak sağlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adnan Yaşar Görmez Torbalı Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title