Haberler

Torbalı Kültür Merkezi'nde İlk Etkinlik 'Kur'an Ziyafeti' Oldu

Torbalı İlçe Müftülüğü, Kestanepazarı Kur’an Kursu ve Torbalı Belediyesi işbirliği ile belediye tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan Belediye Kültür Merkezi (BKM)’nde ilk etkinlik gerçekleşti.

Torbalı İlçe Müftülüğü, Kestanepazarı Kur'an Kursu ve Torbalı Belediyesi işbirliği ile belediye tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan Belediye Kültür Merkezi (BKM)'nde ilk etkinlik gerçekleşti. Merkezin konferans salonunda yapılan ilk organizasyon olan Kur'an ziyafetini dinlemeye yaklaşık bin 500 kişi geldi ve salonu hıncahınç doldurdu. Torbalı'da ilk defa düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve çeşitli makamlarda ezanlar okundu. Ayrıca Kestanepazarı İlahi Grubu'nun okuduğu birbirinden güzel makamlarda ilahiler dinleyenler mest etti. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Semih Keskin, BKM Konferans Salonu'nun açılışını Kur'an dinletisiyle açtıkları için mutlu olduklarını söyledi.

'DÜNYANIN NERESİNE GİDERSENİZ GİDİN, MUTLAKA BİR KESTANEPAZARLIYLA KARŞILAŞIRSINIZ'

Propaganda bir konuşma yapan Kestanepazarı Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Mustafa Yaman, "Kestanepazarı, yarım asrı aşkın bir süredir bu işi yapıyor. 800'e yakın talebemiz var Elhamdülillah. Onlar Kur'an-ı Kerim'i okuyorlar, hıfz ediyorlar ve Kestanepazarı bu talebelerden para almıyor aksine teşvik ediyor. Nice insanlar gördüm, dünyanın neresine giderseniz gidin, mutlaka bir Kestanepazarlıyla karşılaşırsınız. Bundan dolayı ilim meclislerinde şu ifade kullanılır 'Kestanepazarı Üniversitesi'. Cenab-ı Hak cümlemize Kur'an'la amel etmeyi ve Kur'an'la amel eden nesiller yetiştirmeyi nasip eylesin."

'KUR'AN-I KERİM'İ HERGÜN, DEVAMLI ELİMİZE ALIP OKUMALIYIZ'

Yaman sözlerine şöyle devam etti; "Biz, hayatının her anında, ölüme giderken bile Kur'an okuyarak hayatını ve ömrünü geçiren bir milletin torunlarıyız. Kur'an bizim hayatımızda önemli bir yer tutuyor ama kabul etmeliyiz ki arzu edilen oranda değil. Kur'an-ı Kerim'i hergün, devamlı elimize alıp okumalıyız. Yüce kitabımıza 'rabbimin bana gönderdiği bir mesajdır' diye bakarak, onu anlamak üzere elimize alıp gayret göstermeliyiz" sözleriyle Kur'an okuyan hafızların çoğalması ve gençlerin yetişmesinin önemli olduğunu vurguladı.

'RABBİM İKİ CİHANDA GÖNÜLLERİMİZİ KUR'AN'IN FEYZİNDEN, BEREKETİNDEN AYIRMASIN'

Torbalı İlçe Müftüsü Semih Keskin konuşmasında, Kur'an ziyafeti programının güzelliklerine değinerek, "Ne güzel ettiniz de böylesine bir mekanda ve böylesine ruhları dirilten ve insanların gönüllerini bu manada yeniden ve yeniden yapılandıran, Kur'an'ın feyzinde ve bereketinde burada buluştunuz. Şu güzide toplulukta Kur'an tilavetinin, Kur'an ziyafetinin, Kur'an'ın gönüllerden gönüllere, sokaklardan sokaklara, caddelerden caddelere taşınmasının ne kadar büyük önem arz ettiğini bizlere göstermekte. Rabbim iki cihanda gönüllerimizi Kur'an'ın feyzinden, bereketinden ayırmasın inşallah. Rabbim bu tür organizasyonların sayılarını artırsın" diyerek Kestanepazarı camiası, okuyucu hocalar ve cemaate teşekkürlerini iletti.

PROGRAMDA BİRÇOK HAFIZ SAHNEYE ÇIKTI

Ppoğramda İstanbul Süleymaniye Camii İmamı Hafız Ekrem Nalbant ve müezzini Hafız Mehmet Duman, İstanbul Sultanahmet Cami Baş İmamı Hafız Hasan Kara, Balçova Yeşil Cami İmamı Hafız Ahmet Yüksel, Kestanepazarı Öğretmenleri Hafız Mesut Güner ve Hafız Sadık Daştan, Çiğli Merkez Çarşı Cami Müezzini Hafız Vedat Özarpacı, Torbalı Orhaniye Cami Müezzini Hafız Murat Gür, Bayraklı Sancak Cami İmamı Hafız Yunus Emre Bural ile Torbalı Alpkent Cami İmamı Ramazan Turgut seslendirdikleri ilahi, ayet ve çeşitli makamlarda ezanlar ilgiyle dinlendi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Torbalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title