Haberler

Torbalı Kent Konseyi Engelliler Meclisi Seçimi Yapıldı

Torbalı Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin Olağan Genel Kurulu, belediye meclis toplantı salonunda yapıldı.

Torbalı Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin Olağan Genel Kurulu, belediye meclis toplantı salonunda yapıldı. Genel kurula, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kent Konseyi Başkanı Cafer Tosun, engelli vatandaşlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.

Tek liste ile gidilen seçimde Engelliler Meclis Başkanı Ruhi Gülercan seçildi. Gülercan'ın ekibinde AK Parti Temsilcisi Münevver Meçhul, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Temsilcisi Gülten Başar, Eğitim Bir-Sen Temsilcisi İdris Ekinci, MHP Temsilcisi Nurettin Vural, Adliye Temsilcisi Ünal Kaplan, Baro Temsilcisi Canan Kara Yıldız ve Afyonkarahisarlılar Derneği Temsilcisi Hilmi Yıldız yer aldı. Gülercan ve yönetim kurulu üyeleri, oy birliği ile göreve geldi.

"KALPLERİMİZ ENGELLİ OLMASIN"

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı seçilen Ruhi Gülercan, engellileri en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını söyledi. Torbalı'nın engelliler hususunda çok kararlı bir yerel yönetim iradesine sahip olduğuna değinen Gülercan, "Torbalı, engelli vatandaşlar konusunda çok duyarlı bir yerleşim. İlçedeki engellilerin yaşam kalitesini artırmak adına önemli adımlar atılıyor. Kent Konseyi'nde oluşturulan bu meclis de bu konuda atılmış önemli bir adımdır. Torbalı Belediyesi de, engelli vatandaşların hayat kalitesini artırmak adına gerçekleştirdiği çalışmalarla bizim bu konudaki umutlarımızı canlı tutuyor. İlçenin muhtelif yerlerinde engelli çocuklar için özel olarak tasarlanmış oyun parkları kuruluyor. Yollar, caddeler,ortak kullanım alanları engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları göz önüne alınarak dizayn ediliyor. Torbalı'daki engelliler geleceğe umutla bakıyor" dedi. Tüm engellilerin isteklerini yasal zemin çerçevesinde yerine getirmek istediklerine dikkati çeken Gülercan, "Fiziki engel önemli değil, yeter ki, gönüllerimiz, kalplerimiz engelli olmasın. Günlük yaşamın her alanında engelli insanların da diğer insanlar gibi normal yaşamlarını sürdürmesi gerekiyor. Hepimiz bu ortak amaç etrafında birleşmeliyiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen AK Parti Torbalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title