Haberler

Torbalı İzban Hattı İçin Son Hazırlıklar

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İZBAN hattının Torbalı’ya kadar uzatılması projesinde son çalışmalar yapılıyor.

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İZBAN hattının Torbalı'ya kadar uzatılması projesinde son çalışmalar yapılıyor.

Torbalı'da büyük tepkilere neden olan araç ve yaya üst geçidi projesi Torbalı Belediye Başkanının girişimiyle yer altına alınan tartışmalı projeye ilk kazma vuruldu. Muratbey - Tepeköy Mahallesi arasında bulunan ve 4543 Sokak ile 3677 Sokak kesişiminde bulunan taşıt alt geçit yapımı 2 Milyon 490 bin TL'ye mal olacak. Yapımına başlanan alt geçitte 100 metre dalış, 50 metre yol ve metro hattı geçiş ile 100 metre de çıkış öngörülüyor. Alt geçit genişliği 7,40 metre gabari ise 5 metre olarak hazırlandı. Projede ayrıca geçide paralel 2,5 metre gabaride yaya alt geçidi ve engelli asansörü de bulunuyor. Kazıklı sistem olarak tasarlanan alt geçidin süresi 270 iş günü olarak belirlenmesine rağmen firma yoğunlaşarak 90-100 iş gününde projeyi bitirmeyi hedefliyor.

TREN GEÇİŞLERİNDE AKSAMA OLMAYACAK

Yılbaşına kadar bitirilmesi planlanan alt geçit nedeniyle bölgede taşıt trafiği için bulunan hemzemin geçit, yaklaşık 100 metre kaydırılarak başka bir geçiş açıldı. Ekipler projenin belirlenen süreden erken bitirilmesi için gece-gündüz çalışacak. Firma yetkilileri, trenlerin geçişinde bir aksama meydana gelmeyeceğini belirtti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Torbalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title