Haberler

Küçücük İlçeden 1 Milyar Dolara Yakın Para Çıktı

Güncelleme:

İzmir'in Torbalı ilçesinin 2014 yılındaki ihracat rakamlarıyla rekor kırıp 61 ili geride bıraktığı bildirildi.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı'da faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının 2014 yılında gerçekleştirdiği 862 milyon 694 bin dolar tutarındaki ihracatla Türkiye'deki 61 ilin ihracat rakamını geride bıraktığını belirterek, "Firmalarımız, yakaladıkları ihracat rakamlarıyla göğsümüzü kabarttı. Hedefimiz 2015'te 1 milyar dolarlık ihracat yapmak" dedi.

BİRÇOK SEKTÖR İLÇEDE FALİYET GÖSTERİYOR

Olgun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Torbalı'nın tarım ve gıda sanayisinden mobilyaya, tekstilden otomotive kadar pek çok sanayi kuruluşuyla Türkiye'nin toplam ihracatına her yıl artan bir katkı sunduğunu belirtti. Torbalı'nın 2010 yılında 510 milyon dolar olan yıllık ihracat rakamının, 4 yıllık süreçte 862 milyon 694 bin dolara ulaştığına dikkati çeken Olgun, şunları kaydetti:

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

"Firmalarımız, yakaladıkları ihracat rakamlarıyla göğsümüzü kabarttı. Hedefimiz 2015'te 1 milyar dolarlık ihracat yapmak. İlçe olarak Türkiye'de 61 ilden daha fazla ihracat yapıyoruz. İzmir'in ihracatının onda birini tek başına gerçekleştiren ilçemiz, yaptığı ihracatla Ege Bölgesi'nde Denizli ve Manisa dışındaki tüm illeri geride bıraktı.

TORBALI'NIN SOLLADIĞI İLLER

Türkiye'de de Erzurum, Çanakkale, Isparta, Malatya, Samsun, Urfa, Sivas, Van, Diyarbakır gibi illeri bıraktık. Torbalı olarak Türkiye'nin 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefine en iyi şekilde katkı koymayı amaçlıyoruz. Türkiye'ye model olabilecek bir ekonomimiz var. Üretim, sanayi, tarım, inşaat ve hizmet sektörünü bir arada götürebilen ekonomimiz giderek ivme yakalıyor

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Torbalı İzmir Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

H.DmobilWeb@haberler.com:

Doğu illerini saymağa gerek yok, onlar terörist yetiştiriyo

57
42
yanıtYanıtla
AKPNİN ADALETİ:

BİZ İZMİRLİLER ÇALIŞALIM YATIRIM KONYALILARA YAPILSIN ADALET NEREDE ?

41
20
yanıtYanıtla
fsm1453:

nolacadı yaaa batman dan van dan hakkeriden sırnak dan tunceli den mi cıkacak dııı :)

25
28
yanıtYanıtla
UYARI !!!!!!!!!!!!:

GARANTİ BANKASI BONUS KARTLARA KULLANMASANIZ DAHİ KART AİDATI YOLLUYOR VE İPTAL ETMİYOR HERKEZİN BİLGİSİNE ARKADAŞLAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

44
1
yanıtYanıtla
gezgin:

61 ili sollayıp, ihracat rekoru kırmış. tebrik ediyoruz. fakat o dediğiniz 61 il, vilayet olacak statüdemiydi, hepsi menderes döneminden beri , milletvekili çıkartmak için siyasilerin, kendine yakın olan yerleri vilayet yapmasıdır. . 60 ilden büyük demokrat ilçeler var, neden il olmuyorlar, iskenderun, tarsus, siverek, kızıltepe. . daha onlarca

28
6
yanıtYanıtla
HamitmobilWeb@haberler.com:

Torbalının neresi küçücük kafamı buluyor bunlar bide kaç ilden büyük olduğunu yazında adil olsun

25
3
yanıtYanıtla
dadaş:

izmirin torba diye bi ilçesi yok

17
0
yanıtYanıtla
LEV:

Tobra cilar iyi is cikarmis :))

9
6
yanıtYanıtla
KarşıyakalıMobil-IOS:

Torbalı izmirin büyük bir ilçesidir nüfusu 150000 bilmeyenlere duyurulur...

3
0
yanıtYanıtla
Konyalı Mobil-IOS:

siz kimsiniz hangi cumhüriyrten sinir

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title