Haberler

Torbalı'dan Bütün Kültürlere Dayanışma ve Hoşgörü Çağrısı

Almanya’dan Torbalı’ya gelen bir grup öğrenciye seslenen Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “Terörün amacı medeniyetler çatışmasıdır.

Almanya'dan Torbalı'ya gelen bir grup öğrenciye seslenen Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez "Terörün amacı medeniyetler çatışmasıdır. Her zamankinden daha çok dayanışma ve hoşgörüye ihtiyacımız var" dedi.

Torbalı Anadolu Lisesi ile Almanya'nın SelbRealschule Okulu arasındaki gençlik değişim projesi kapsamında ilçeye gelen heyeti ağırlayan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, " Terör kültürler, dinler, ahlaki, insani değerler üzerinde tahribat oluşturmaya çalışıyor. Buna karşı dirençli ve bilinçli olmamız gerekiyor. Asıl amaç medeniyetler çatışmasıdır. Her zamankinden daha çok dayanışmaya, hoşgörüye ihtiyacımız var" dedi.

Paris'teki trajediye değinen, terörün hedef gözetmeksizin adres kimlik sormaksızın insanlığı hedef aldığını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başta Orta Doğu, Avrupa, Afrika olmak üzere bütün ülkeler ve kıtalar küresel terörizmin tehdidi altındadır. Terör her coğrafyada kendine yapay bir kimlik, öldürmek, yok etmek için ideolojik gerekçeler üretmiştir. Demokrasiyi, inanç gruplarını, mezhepleri, kültürleri bütün medeniyetleri ayrıştırmış ve düşman kabul etmiştir. İslam dini, kutsal kitabımız Kur'an,bütün kötülükleri, ayrımcılığı, ırkçılığı, haksızlığı, zulmü kesinlikle yasakladığı gibi hoşgörüyü, paylaşımcılığıyaşam hakkına saygıyı esas almıştır. İnsanları, masumları katleden,bunu din adına yaptığını söyleyenler bütün insanlığın ortak düşmanlarıdır."

"DAHA SIKI DAYANIŞMA İÇİNDE OLALIM"

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, terörün asıl amacının medeniyetler çatışmasıyla, kültürler arası bütün diyalogları ortadan kaldırmak ve farklılıklardan düşmanlıklar üretmek olduğunu belirterek, "Dilimiz, dinimiz, rengimiz, ülkemiz,ırkımız ne olursa olsun aynı saflarda daha sıkı duracağız. İnsanlık bir sınavdan geçiyor, bu ortak tavra, dile mecburdur. Terörizmle en iyi mücadele biçimi budur. Hiçbir sorunun çözüm aracı, yöntemi şiddet değildir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Yaşar Görmez Almanya Torbalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title