Haberler

Torbalı'da Yepyeni Projelerle Büyük Açılış

Torbalı’nın farklı mahallelerinde yapımı tamamlanan 27 çocuk parkı ve fitness alanı AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in katılımıyla açıldı.

Torbalı'nın farklı mahallelerinde yapımı tamamlanan 27 çocuk parkı ve fitness alanı AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in katılımıyla açıldı.

Torbalı'nın farklı mahallelerinde yapımı tamamlanan 27 çocuk parkı ve fitnes alanı Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in katılımıyla açıldı.

Açılışta konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede son 30 aylık süre içinde yapılan yatırımları anlattı, sağlıkta, eğitimde, konutta, ulaşımda, şehircilik ve sosyal alanda hazırlanan ve tamamlanan projeleri özetledi.

Torbalı'nın nüfusunun son 30 ayda bir Selçuk ilçesi kadar arttığını,ilçenin şantiye alanına döndüğünü, İzmir'in en büyük çekim merkezi ve sosyal yaşam alanı olduğunu belirten Torbalı Belediye Başkan Görmez "Kentlere değer ve anlam katan, yaşam kalitesini, bilinirliğini arttıran, ona kimlik ve farkındandık kazandıran eserlerin başında; meydanlar, parklar, bulvarlar, camiler, tarihi doku ile özgün yapılar gelir. Göreve seçildiğimiz 30 aylık süre içinde öncelikli hedeflerimizden biriside buydu.Torbalı'da altyapı, çevre, kentleşme yatırımlarını gerçekleştirirken klasik belediyecilik hizmetlerinin biraz daha dışına odaklandık."Sokak Düğünlerine Son" demiştik.Çaybaşı, Kırbaş, Pancar, Çaybaşı Atatürk, Çaybaşı Yeni Mahalle, Özbey, Eğerci, Çapak, Atalan mahallerimizde düğün salonlarına başladık. Bitenler,hizmete açılanlar var, yakında hizmete açılacak olanlar var" dedi.

"Torbalı için 264 bin metrekarelik alan satın aldık"

Profesyonel belediyecilğin gereklerini yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Görmez, "Satılacak yerleri satıyor, alınacak yerleri alıyoruz. Muratbey mahallesinde ilçenin en değerli alanı 24 bin metrekareyi TOKİ'den satın aldık. Göllüce'de 220 bin metrekare alan aldık. Muhteşem bir yer. Buraya yakışır bir proje hazırlıyoruz. Atatürk Mahallesi meydanı alanını istimlak ettik. Huzur Evi için 2 bin 500 metrekare alan aldık. Trafik eğitim parkı için 5 bin, Suyunbaşı için 10 bin olmak üzere toplamda 264 bin metrekarelik alanı ilçeye kazandırdık" ifadelerini kullandı.

"Devletimiz 324 bin metrekarelik alan verdi"

Başkan Görmez, Kaplancık'ta 30 bin, Çaybaşı'nda 10 bin, Fetrek'te 100 bin, Ahmetli'de 160 bin, Müselleste 24 bin metrekarelik alanı devletin kendilerine tahsis ettiğini ve burada da yepyeni projelerin olacağını kaydetti.

Her mahalleye bir meydan projesi

Ayrancılar, Atatürk, Torbalı, Çapak, Yazıbaşı, Pancar, Karakuyu'da meydan projelerini hayata geçireceklerini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, şunları söyledi:

"Ayrancıların ihalesi yapıldı. Atatürk Mahallesi bitti. Meydanlar sadece sosyal yaşam alanları, buluşma merkezleri değildir.Çevresine, mahallesine, insanına değer katan, nefes aldıran yerlerdir.Abdülhamit Bulvarıile HalukAlpsü Bulvarı'nı, Yazıbaşı Bulvarı'nı, Ayrancılar Ege Kent Mahallesi 134 Sokaktaki bulvarları bitirdik. Ayrancılar Fevzi Çakmak, Tepeköy yürüyüş ve sevgi yolu inşaatına başladık. Torbalı'nın her noktasına bisikletle gidilmesini sağlamayı, bu yoları birleştirmeyi amaçlıyoruz.Torbalı hızlı göç alan ve farklı sosyal grupların kendilerine yaşam merkezi olarak seçtikleri bir ilçe. Belediye olarak ta bizim bu anlamda da sorumluluklarımız artıyor.Bu amaçla "TOSEM" i Torbalı Sosyal Eğitim Merkezlerini kurduk.Torbalı mahallesi, Yazıbaşı, Ayrancılar, Atatürk, Subaşı, Çaybaşı, Kuşçuburun ve Eğerci' de Torbalı Sosyal Eğitim Merkezlerinin bazıları açıldı. Bazıları açılmak üzere. Bu merkezler deyim toplumun farklı kesimlerini kaynaştıracak, buluşturacak, eğitim odaklı kurslarla özellikle kadınlarımızın buluşma noktaları olacak."

"25 yeni okulun projesine öncülük ettik"

Torbalı'nın genç nüfusunun İzmir ortalamasının üzerinde olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Görmez, şöyle devam etti:

İlk öğretim döneminde 35 bin dolayında öğrencimiz bulunuyor. "Eğitim En Büyük Önceliğimiz " dedik. Tam bir eğitim seferberliği başlattık. Önce Milli Eğitime 50 dönüm dolayında arsa bağışladık. Okul, derslik inşaatları hızla devam ediyor. Bir kısmı eğitim-öğretime açıldı. Bazıları ihale aşamasında… Bunların toplamı 25'i buluyor. Okullarımız, çocuklarımız söz konusu olunca Belediye olarak seferber olduk. Çoğu okullarımızın, bahçe düzenlemesi, spor ve sosyal donatı alanlarını yaptık. Okullarımızın ve camilerimizin her türlü tadilat boya vb, ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapılmış olup, İlçemizde bulunan toplam 69 adet camiinin 39 adedinin onarımı, 38 adet lise, ortaokul, Anaokulu, İlköğretim Okulu vb. Eğitim kurumlarının tadilat, bakım ve onarımları tamamlanmıştır. Bir Belediye Başkanı, yönettiği kentin sağlığından, eğitiminden, ulaşımından, tarımından sanayisinden, en önemlisi geleceğinden, geçmişinden sorumludur. Göreve daha gelmeden önce bir anket yaptırmıştık. Halkın yüzde 65'i ısrarla devlet hastanesi istemişti. Şimdi Küçük Menderes havzasının en büyük hastanesinin yapılmasını öncülük ettik. 250 yataklı hastanemiz artık son aşamaya geldi. Öte yandan ilçemizdeki sağlık ocaklarının bir kısmının onarımını,yapımını belediye olarak üstlendik. Şimdi açılışını yapacağımız 27 Çocuk Parkı ve Fitness alanı bizim son 30 ayın asla ve asla performansı değil.Onlarca projemiz ihale ve yapım sürecinde.Aylar önce inşaatını bitirdiğimiz İZBAN yaya alt geçidini hatırlatmak istiyorum.Torbalı'da tarımı ve onun geleceğini üstlenen çiftçimizi, esnafımızı gözümüz gibi koruyacağız.Organik Pazarımız için ihale aşamasına geldik."

Başkan Görmez, "56km sıcak asfalt, 44 km Sathi kaplama asfalt olmak üzere toplamda 100 kilometrelik yol çalışması tamamlanmıştır.İlçemiz muhtelif yol ve sokaklarında 70 bin metrekare kilit parke döşenmiştir.8 bin 772 metre Bordür taşı döşenmiştir.745 metre oluk taşı yapımı gerçekleşmiştir.2 bin 144 metre engelli yön taşı döşenmiştir. Bu çalışmalar neticesinde 130 sokak ta asfalt çalışması, 138 sokakta sathi kaplama asfalt çalışması tamamlanmıştır.Ek olarak İlçemiz muhtelif sokaklarında 7000 ton asfalt yama çalışması yapılmıştır.Yemişlik Mahallesinde 20 yıl yol, kaldırım parke taşı ve asfalt yüzü görmeyen sokakların bu doğrultudaki tüm beklentileri karşılanarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştu" dedi.

"Torbalı'nın nüfusu 30 ayda bir selçuk ilçesi kadar arttı"

Göreve geldiklerinde Torbalı'nın nüfusu nun 140 bin dolayında olduğunu dile getiren Başkan Görmez, " Şimdi Torbalı nüfusu 170 bini aşan İzmir'in en hız gelişen ilçesi, her ay yeni sokaklar kuruluyor. İlçe şantiye alanına dönmüş durumda. Bir Selçuk nüfusu kadar artış oldu ve bu devam ediyor. Belediyenin gücünü aşan yatırımlarda merkezi hükümetin desteğini almaya çalışıyoruz. Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi, Devlet Hastanesi, Huzur Evi'nin işletilmesi, SGKbinası gibi oldukça sağlıklı işleyen projelere şimdi Ayrancılar Gençlik Merkezi'de ekleniliyor.Bu merkez mevcut BKM binamızın farklı bir versiyonu olup, ayrancılara, onun gençliğine ayrı bir değer katacaktır.Taksi duraklarını, muhtarlık binalarını,Yazıbaşı Belediye Hizmet binası gibi bu konuşmaya sığdıramayacağımız onlarca işi bu sürece sığdırdık" diye konuştu.

Kaya: "Torbalı belediyecilkte yeni bir dönemi başlattı"

Ak Parti Milletvekili Atilla Kaya'da Torbalı'nın belediyecilik adına oluşturduğu sinerjiyle, adından söz ettirdiğini yeni bir dönem başlattığını belirterek, şunları söyledi:

"Torbalı'nın bir evladı olarak bu açılışta olmaktan dolayı son derece gururluyum. Bunlar Torbalı adına iftihar edilecek hizmetler. Memleketimiz bir yandan ciddi sorunlarla boğuşurken bir yandan da Belediyelerimiz böyle güzel hizmetler sunuyor. Belediye Başkanı'mız Sayın Adnan Yaşar Görmez, göreve geldiği 2,5 yıllık süre zarfında durmadan hizmet üretmeye devam ediyor. Torbalı'nın her köşesini Belediye hizmetleriyle tanıştıran, gecesini gündüzüne katan bir Belediye Başkanı'mız var. Ben ona,Torbalı'nın Şehr'ül emini diyorum. Torbalı'da örnek bir Belediyecilik sergileniyor.Civar ilçelere ziyarete gittiğimizde oralarda da Torbalı'da yapılan çalışmaların konuşulduğunu ve takip edildiğini görüyoruz. Torbalı İzmir'in en hızlı gelişen, nüfusu gittikçe artan ilçesi olma özelliğini sürdürüyor. Zamanla İzmir'in en gözde ilçesi haline geleceğimizden şüphemiz yok. Belediye Başkanı'mız burada bizler de Büyük Millet Meclisi'nde Torbalı için varımızı yoğumuzu ortaya koymaya devam edeceğiz. Şubat ya da Mart ayı gibi Başbakan'ımız Sayın Binali Yıldırım ile birlikte yapımı tamamlanan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi'nin de açılışını yaptığımızda ilçemizde yeni bir dönem başlayacak." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Yaşar Görmez AK Parti İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title