Haberler

Torbalı'da Sanayi Tesisleri ve Tarım İşsizliğin Önüne Geçti

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleriyle bir araya gelen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin göç almasına rağmen sanayi tesisleri ve tarımı sayesinde işsizliğin olmadığını kaydetti.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleri ve aileleri, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde, Torbalı Belediyesi ile gerçekleştirilen etkinlikte bir araya geldi. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, EMD İzmir Şubesi üyeleri ve aileleri Metropolis antik kenti ve Dağtekke Köyü'nü ziyaret ederek, Ayrancılar Üçpınarlar Rekreasyon Alanı'nda piknik yaptı. Gönüllerinde eğlenen üyeler, keyifli bir gün geçirdi.

EMD üyeleri ile Metropolis antik kentinde bir araya gelen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ilçede yaptığı çalışmaları anlattı. Göreve başladığında iki hayalinin olduğunu belirten Başkan Görmez, hayallerinden ilki olan Fetrek Çayı Projesi'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan aldıkları destekle yola çıktıklarına dile getirdi. Kendisinin talebi ile DSİ ekiplerinin bölgede çalışmalara başladığını ifade eden Başkan Görmez, "Fetrek Çayı'nda başlatılan ıslah çalışmaları bölgenin yıllardır çektiği afet riskini ortadan kaldıracak. 22 kilometre uzunluğundaki havzanın iki yanı yeşil alan ve sosyal tesislerle donatılacak. Önemli bir çekim merkezi haline getirilecek. Hem önemli bir sorundan kurtulacağız hem de vatandaşlarımızın zaman geçireceği yeni bir yeşil alan kazanmış olacağız. Torbalı belki de yelken sporunun yapılacağı bir ilçeye dönüşecek" diye konuştu.

İkinci hayalinin ilçeye bir devlet üniversitesi kazandırmak olduğunu dile getiren Görmez, üniversitenin sadece Torbalı ölçeğinde değil Küçük Menderes Havzası'nı kucaklayacak bir yapıda olması yönünde girişimleri olacağını ifade etti. Sanayi tesislerinde çalışacak kalifiye eleman yetiştirilmesi için ilçede üniversite kurulmasını önemsediklerini kaydeden Görmez, üniversitenin havzaya katkısının tartışılamayacağını aktardı.

"SURİYELİLER BİLE İŞ BULDU"

Torbalı'da 600 sanayi tesisi olduğunu ve mevcut sanayi alanlarında 400 yeni tesisin kurulabileceğine işaret eden Başkan Görmez, 150 bin nüfuslu ilçede her yıl 10 bin göç alınmasına rağmen sanayi tesisleri ve tarımı sayesinde işsizliğin olmadığını söyledi. Görmez, ilçe genelindeki 5 bin Suriyeli'nin bile iş bulabildiğini ve Torbalı'nın 10 yıllık gelecekte 250 bin nüfuslu bir ilçeye dönüşeceğini belirtti.

İlçede gerçekleştirilen geleneksel rahvan at yarışları ve deve güreşleri ile çok sayıda yerli turistin Torbalı'ya akın ettiğini de belirten Başkan Görmez, "Torbalı İzmirlilerin daha çok sanayi ya da tarımla tanıdığı bir kent. Ancak ilçemiz başta Metropolis antik kenti olmak üzere birbirinden farklı kültürel değerle turistik bir çekim merkezi haline gelebilir. İZBAN'ın da Torbalı'ya uzamasıyla tam anlamıyla metropol ilçeye dönüşeceğiz. Sadece geçmek için değil ziyaret için de ilçemize bekliyoruz. Göreve başladığımızda ilçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 6 metrekareydi. Bizim önümüzdeki iki yılda hedefimiz 18 metrekare. Bu çerçevede çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Yaşar Görmez Torbalı İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title