Haberler

Torbalı'da "İsrail'e Lanet, Filistin'e Destek" Mitingi

Torbalı’da, Türk Diyanet Sen Temsilciliği tarafından organize edilen "İsrail’e lanet Filistin’e destek" gösterisinde yüzlerce kişi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını lanetledi.

Torbalı'da, Türk Diyanet-Sen Temsilciliği tarafından organize edilen " İsrail'e lanet Filistin'e destek" gösterisinde yüzlerce kişi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını lanetledi.

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, Torbalı Belediyesi önünde toplanarak "Katil İsrail Filistin'den defol, Filistin davası her müslümanın davasıdır, Gazze siyoniste mezar olacak, zalimin korkusu Muhammed'in ordusu" sloganları attı.

İsrail bayrağının yakıldığı gösteride konuşan Türk Diyanet-Sen Torbalı Temsilcisi Recep Kumrulu, "Arabıyla, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle bizler kardeşleriz. Hepimizin Rabbi, kitabı, kıblesi, peygamberi birdir. Küresel emperyalizmin oyununa gelmeyelim. İnancımıza göre mezhep farklılığının, ırkın hiçbir önemi yoktur. Asıl olan tevhiddir. Ey İslam aleminin aydınları, yöneticileri, gelin bir olalım, ayrılığı gayrılığı bir kenara bırakalım. ya bir olacağız ya da yok olacağız. Bir olmamız lazım. Mazlum milletlerin gözyaşını silebilmek, kanayan yaralarını silebilmek için bir olmamız gerekiyor. Tüm insanlık için yeni bir dünya, adil bir nizam kurabilmek için bir olmamız lazım" dedi.

Saldırılara duyarsız kalan ülkelerin kınandığı gösteri, zulüm altında olan bütün müslümanlar için dualar edilmesiyle son buldu. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet Sen Filistin Torbalı İsrail Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title