Haberler

Torbalı Belediyesi'nden İzmir'de Bir İlk

Torbalı Belediyesi, ilçedeki çöpleri sekiz ayrı havuza aktaran, presleyip ekonomiye kazandıran ayrıştırma tesisi kurdu.

Torbalı Belediyesi, ilçedeki çöpleri sekiz ayrı havuza aktaran, presleyip ekonomiye kazandıran ayrıştırma tesisi kurdu.

Tarım ve sanayide kaydettiği gelişmelerle dikkatleri üzerine çeken Torbalı ilçesinde, merakla beklenen ayrıştırma tesisi kuruldu. Çöpleri sekiz ayrı alana aktaran, presleyip ekonomiye kazandıran ayrıştırma tesisi, Torbalı Belediyesi'nce kuruldu. Günde 10 ton ambalaj atığın tesislerde ayrıştırılacağı öğrenilirken, kağıt, karton, cam (renkli ve renksiz cam), metal, pet şişeler ekonomiye kazandırılacak.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede 600'ün üzerinde büyük çaplı endüstri kuruluşunun üretim yaptığını, tarımla sanayiyi bir arada büyütmeyi amaçladıklarını belirterek, "Çevre her bakımdan önceliğimizdir. Bu amaçla Toplama Ayırma Merkezi kurduk. Kağıt, karton, plastik, cam, metal, tekstil, ahşap gibi atıkları önce ayrıştırıyor, sonra preslenmiş balyalar halinde geri dönüşüm tesislerine gönderiyoruz. Belediye olarak bu işten şimdilik para kazanamıyoruz. Ancak yakın gelecekte bu tesisin önemli oranda bir katma değer oluşturacağına inanıyoruz" dedi.

Başkan Görmez, belediyenin çevre mühendislerince yakında konutların ziyaret edileceğini, vatandaşlara farklı renklerde poşetler dağıtılacağını, bütün atıkların ayrı ayrı konulmasını isteyeceklerini de aktararak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Atık Yönetim Yönetmeliği yayınlandı. Burada her vatandaşa ayrı bir sorumluluk düşüyor. Cam, metal ve kağıt gibi geri dönüşümü mümkün olan atıkların evsel atıklarla aynı ambalaja konulmaması gerekiyor. Ülke ekonomisi burada zarara uğruyor. Çöp bir ekonomik bir değer olmaktan çıkıp belediyelerin bir numaralı sorunu ve uğraşı haline geliyor. Torbalı'da günlük çıkan 30 ton ambalaj atığı dolayındaki çöp aslında önemli bir ekonomik değerdir. Hemşehrilerimizden sokaklara yerleştirdiğimiz mavi renkli atık konteynerlere sahip çıkmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Yaşar Görmez Torbalı İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title