Haberler

Torbacıyı, Kardeşine Uyuşturucu Sattığı İçin Öldürmüş

Konya'da geçen yıl şubat ayında, boş bir arazide cesedi bulunan 19 yaşındaki Özgür Düşünme'nin, 21 yaşındaki Hüseyin K. tarafından, kardeşi 17 yaşındaki İ.K.'ya uyuşturucu sattığı iddiasıyla tüfekle vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Konya'da geçen yıl şubat ayında, boş bir arazide cesedi bulunan 19 yaşındaki Özgür Düşünme'nin, 21 yaşındaki Hüseyin K. tarafından, kardeşi 17 yaşındaki İ.K.'ya uyuşturucu sattığı iddiasıyla tüfekle vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ortada hiç bir delil yokken, olay günü 'Şahin' model bir otomobille mahalleye gelen kişilerin Özgür Düşünme'yi sormasından yola çıkarak cinayeti aydınlattı. Şüpheli Hüseyin K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, olay günü yanında bulunan arkadaşı H.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay, geçen yıl 15 şubat tarihinde saat 19.00 sıralarında Selçuklu İlçesi Beşyüzevler Mahallesi'ndeki dağlık arazide meydana geldi. Bölgede gezintiye çakın vatandaşlar, yerde hareketsiz yatan bir kişi olduğunu görünce durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, yerde yatan kişinin sırtından ve başından tüfekle vurularak öldürülmüş olduğunu belirledi.

PARMAK İZİYLE KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cesedin üzerinden kimlik çıkmaması üzerine önce kimlik belirlemek için çalışma başlattı. Yapılan parmak izi incelemesinde öldürülen kişinin, uyuşturucu satıcılığı, hırsızlık ve yağma gibi suçlardan sabıka kaydı bulunan Özgür Düşünme olduğunu tespit etti.

300 KİŞİYLE GÖRÜŞÜLDÜ, 'ŞAHİN' MODEL OTOMOBİLLER TARANDI

Cinayetin uyuşturucu bağımlısı olup da Özgür Düşünme'den alışveriş yapan kişiler tarafından işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duran Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çalışmasını bu yönde yoğunlaştırdı. Cinayete kurban giden Düşünme'nin yaşadığı Yeni Mahalle'de yaklaşık 300 kişinin ifadesine başvuran polis, bir sonuca ulaşamadı. Ancak 'Şahin' model beyaz renkli otomobildeki kişilerin olay günü mahalleye gelerek Özgür Düşünme'yi sorduğu bilgisine ulaşan ekipler, çalışmasını uyuşturucu kullanan ve çelik jantlı bu morel otomobili olanlar üzerinde yoğunlaştırdı.

KARDEŞİNE UYUŞTURUCUYU BIRAKTIRMAK İSTEMİŞ

Aracın plakasının tespit etmek için bölgedeki mobese kameraları incelemeye alındı. Uzun süren çalışma sonrası ekipler, pasta imalathanesinde çalışan 21 yaşındaki Hüseyin K.'nın, tarife uyan otomobille birkaç kez cinayete kurban giden Özgür Düşünme'nin yaşadığı Yeni Mahalle'ye geldiğini tespit etti. Çalışmalarını Hüseyin K. üzerinde yoğunlaştıran ekipler, yaptıkları araştırma sonrası Hüseyin K.'nin kardeşi İ.K.'nın uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirledi. Araştırmayı derinleştiren polis, Hüseyin K.'nın, kardeşine uyuşturucu bırakması yönünde baskı yaptığı, birkaç kez de uyuşturucu almak için Yeni Mahalle'ye giden kardeşini buradan alarak dövdüğü bilgisine ulaştı.

KORKUTMAK İSTEMİŞTİM

Elde edilen bilgiler doğrultusunda Hüseyin K. ve olay günü yanında olduğu tespit edilen H.B. geçen salı günü gözaltına alındı. Poliste sorgusu yapılan Hüseyin K.'nın suçunu itiraf ettiği belirildi. Olayın yaşandığı yerde polise cinayeti nasıl işlediğini anlatan Hüseyin K. şunları söyledi:

"Kardeşim İ.K., uyuşturucu bağımlısıydı. Bıraktırmak için çok uğraştım. Sürekli Yenimahalle'ye giderek uyuşturucu alıyordu. Birkaç kez arkasından giderek mahallede yakaladım ve eve getirip dövdüm. Ama uyuşturucuyu bırakmayınca satıcılara karşı kinim arttı. Kardeşimin uyuşturucuyu Özgür isimli bir kişiden aldığını öğrendim. Şahsı, kardeşime uyuşturucu satmaması için korkutmak istedim. Olay günü birlikte alkol aldığım arkadaşım H.B. ile birlikte Yeni Mahalleye gittik. Özgür'ü bulduk ve konuşmak için otomobile aldık. Araçla Selçuklu İlçesi Beşyüzevler Mahallesi'ndeki dağlık araziye gittik. Araçtan indikten sonra korkutmak için arka bagajdaki tüfeği aldım. Kardeşime uyuşturucu satmaması için uyarırken birden üzerime yürüdü. 2- 3 el ateş ettim. Kanlar içinde yerde kalınca olay yerinden kaçtık."

OLAYDAN SONRA ASKERE GİDİP GELMİŞ

Olayın hemen ardından vatani görevini yapmak için askere gidip geldiği öğrenilen Hüseyin K. ve askerde olduğu için talimat üzerine gözaltına alınan arkadaşı H.B. poliste verdikleri ifadenin ardından adliyeye sevk edildi. Hüseyin K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, H.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hüseyin K.'nin kardeşi İ.K.'nın ise olaydan sonra uyuşturucuyu bıraktığı belirtildi. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuklu Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title