Haberler

"Torba Yasa" İçin Mesaiye Kalan Memurlar Yaşadı!

Güncelleme:

"Torba yasa" için mesaiye kalan GİB ile SGK personeline 5 kat fazla çalışma ücreti ödenecek.

Bakanlar Kurulu, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını da içeren ve kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen kanun kapsamında fazla çalışmasına ihtiyaç duyulan Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı personeline fazla çalışma ücreti ödenmesine karar verdi.

Konuya ilişkin Kurul kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

KARAR SADECE İKİ KURUM İÇİN GEÇERLİ

Buna göre, 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılacak işlerde fazla çalışmasına ihtiyaç duyulan GİB Tahsilat ve İhtilaflı İşler, Uygulama ve Veri Yönetimi, Gelir Yönetimi ve Mükellef Hizmetleri daire başkanlıklarında görev yapan personel ile taşra teşkilatında vergi dairesi başkanlıklarına bağlı tahsil daireleri ve vergi dairesi başkanlığı bulunmayan illerde GİB'e bağlı tahsil dairelerinde görev yapan personele, SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri Genel Müdürlüğünde görev yapan personel ile taşra teşkilatında görev yapan personele fazla çalışma ücreti ödenecek.

MESAİ SÜRESİ 50 SAATİ GEÇEMEYECEK

Söz konusu ücret, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan personele ödenecek. Personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre, ayda 50 saati geçemeyecek.

MESAİYE KALAN NORMAL ÜCRETİNİN 5 KATINI ALACAK

Fazla çalışmanın her bir saati için 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (K) cetvelinde 1,54 lira olarak belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin 5 katı esas alınacak.

UYGULAMA 3 AY SÜRECEK

1 Ekim 2014 tarihinden geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe giren kararın hükümleri, 1 Ekim 2014 ile 31 Aralık 2014 arasında uygulanacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gelir İdaresi Başkanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Memur Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (10)

kapkara:

Mesai vereceğine yeni memur al be adam. . .

26
7
yanıtYanıtla
Cevik kuvvetmobilWeb@haberler.com:

Bizlerin hali ne olacak 10-12 saat calis. Gorev cikti haydi bakalim cikislar 2. Bi emre kadar kapali..... obur dunyada mizan terazisi esit gardas....

18
4
yanıtYanıtla
aaa:

devlet de mesai olayının tamamen kalkması lazım

10
4
yanıtYanıtla
kenan ağrı:

sgk personeli 50 alacak diğer personeller ne yapsın

11
2
yanıtYanıtla
özcan antalya:

mesai saat ücreti 1. 54 tlbunu 5 ile çarparsak saat ücreti 7. 7 tl ye çıkarılmış

7
1
yanıtYanıtla
alican:

özel sektör biz maaşın 70 vergi veririz artık

7
1
yanıtYanıtla
ŞEYTAN DİYOR Kİ:

Yahu arkadaş bu ülkede bir Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü var. Ancak kimsenin bu kurumda haberi yok sanırım. . Kadastro personeli neyse de Tapu personeli çok mağdurdur. Bu durumu toplumumuz görüyorda devlet yetkilileri göremiyor mu?

3
3
yanıtYanıtla
yılmaz öztürk:

çankırıdan sgk yaşı tamamlayıp prim günü eksik olanlara ne zaman çıkacak yasa slm

2
0
yanıtYanıtla
atakanrmobilWeb@haberler.com:

Adamlar bir yasa için bir ay çalıştı mesai veriyorsunuz,bir polis olarak 22 yıldır mesai mefhumu olmadan çalıştırıyor sunuz birsey yok ,Allah bunun hesabını sorar emin olun

1
0
yanıtYanıtla
sülo:

15 yıldır ayda 5 nöbet atışlar tabikatlar vs. vs. tılda sadece 5-6 ay ailemizinen kalabiliyoruz bizler ayda 100 saat mesai yapıyoruz ortalam ama 0 lira mesai parası ALLAH SORSUN ÇOLUMUZUN ÇOCUĞUMUZUN HESABINI KAR YAĞMUR YAĞIŞ DEMEDEN devamm sadece amirin ağzından söze ikinci bir emre kadar mesaiye devam ne zamn aklına gelirse personeli

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title