Haberler

Torba Teklif" TBMM Plan ve Bütçe Komsiyonu'nda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "torba teklif" görüşmeleri öncesinde tartışma çıktı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "torba teklif" görüşmeleri öncesinde tartışma çıktı.

Komisyon, "torba kanun teklifini" görüşmek üzere üzere toplandı. Görüşmeler başlamadan önce muhalefet milletvekilleri usul tartışması açtı.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, teklifin 48 saat geçmeden komisyon gündemine alındığını ve bunun bir iç tüzük ihlali olduğunu ifade etti.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, hükümet adına toplantıya Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılmasını eleştirerek, "Torbayla en ilgisiz Bakansınız. Sizi ilgilendiren bir düzenleme yok torbada" dedi. Günal ayrıca defalarca itiraz etmelerine rağmen, yasal düzenlemelerin yine "torba" şeklinde komisyona getirildiği ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli de düzenlemenin "torba teklif" olarak getirilmesine tepki gösterdi. Türeli, bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Rahmi Aşkın Türeli ayrıca teklifin 7 ayrı tali komisyona sevk edilmesine rağmen, söz konusu komisyonların aynı gün "görüşmeme" kararını bildirdiğini ifade etti.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, muhalefet milletvekillerinin usul hakkında söz istediklerini ancak usul dışında konuştuklarını söyledi. Bilgiç, muhalefetin, komisyonda tekliflerinin görüşülen düzenleme ile birleştirilmesini talep ettiklerini ancak Genel Kurul'da tekliflerin çıkarılması için önerge verdiklerin kaydetti.

Muhalefetin çalışmaları engellemek için iç tüzüğü de istismar ettiğini belirten Bilgiç, Genel Kurul'da Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın yönettiği oturumda çıkan kavgayı anımsatarak, "Kadın Meclis Başkanı'na karşı yapılan saldırıları herkes gördü" dedi. Bilgiç, kendisine itiraz eden MHP'li Günal'a, "Kürsü işgalinde sen de vardın. Çana vurmuyor muydun?" karşılığın verdi.

Mehmet Günal ise "Yalancının... Kimseye elimiz değmedi. Mehmet Günal, birinin eline vurduysa istifa etmeye hazır. Kamera görüntülerini çıkar eğer doğruysa ben istifa edeceğim. Değilse sen istifa edecek misin?" dedi.

Bu arada AK Parti milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında tartışmalar yaşandı.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, söz verilmesine ilişkin çıkan tartışmada, başkanlık divanına yürüyerek tepki gösterdi. Kaplan, "Saygılı olun. Ne demek 'Zozani sizin yerinize de konuşur?' Her şeyin bir usulu var. Milletvekilini bu şekilde susturan anlayışı protesto ediyorum" dedi.

Tartışmanın devam etmesi üzerine Komisyon Başkanı Recai Berber, oturuma ara verdi. Aranın ardından muhalefet milletvekilleri toplantı yeter sayısı bulunmadığını savunarak görüşmeye geçilemeyeceğini söyledi. Çıkan tartışmanın ardından Berber yeniden oturuma ara verdi.

Kaynak: AA / Politika

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Süreyya Sadi Bilgiç Rahmi Aşkın Türeli Mehmet Günal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title