Haberler

Torba Tasarı" TBMM Genel Kurulu'nda

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "Torba Kanun Tasarısı" olarak bilinen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın ikinci bölümünün geneli üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

126 maddelik tasarının 31-55. maddelerinden oluşan bölüm üzerinde CHP Grubu adına konuşan Mersin Milletvekili Vahap Seçer, birinci bölümün kabul edilmesinin ardından, gecenin geç saatlerinde ikinci bölüme geçilmesine ve çok sayıda milletvekilinin Genel Kurul'dan ayrılmasına tepki gösterdi. Seçer, "Genel Kurul'da 30 milletvekili kaldı. Burası Kasımpaşa değil. Ben bir milletvekiliyim. Böyle yasa yapma anlayışı olabilir mi?" dedi.

Tasarıyla 40'ın üzerinde kanun ve Kanun Hükmünde Kararname'de değişiklik yapıldığını ifade eden Seçer, kamyoncu esnafının K-1 belgesi sorununa çözüm bulunmasını istedi.

Tasarıyla, yabancı uyruklu kişilerin Türkiye'deki kamu hastanelerinde tedavi görmesine imkan tanındığını anlatan Seçer, komisyon aşamasında bu düzenlemenin nedenini anlayamadıklarını, bürokratların da gerekçe hakkında tatmin edici bilgi vermediğini söyledi. Seçer, "Yabancı bir ülke, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tedavi talebini kabul eder mi?" diye sordu.

Tasarının görüşmelerinde hükümet adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın bulunduğunu anımsatan Seçer, "Umut ederim bakanlığınız böyle yolsuzluklarla anılmaz. Türkiye 21. yüzyıl Türkiyesi olmalı. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına tenezzül edene yazıklar olsun" diye konuştu.

Tasarının ikinci bölümü üzerinde diğer siyasi parti grupları ve hükümet adına konuşma yapılmadı.

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, verdiği aranın ardından komisyonun yerini almaması üzerine birleşimi, saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Vahap Seçer Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title