Haberler

Torba Tasarı" Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Komisyondan, sınav sonuçlarına itiraz edildiğinde mahkemelerin, okullara yerleştirilme yapılmadan önce karar verebilmesi için tasarıya bir madde eklenmesi talebimiz olacak"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  Plan ve Bütçe Komsiyonu'ndan, sınav sonuçlarına itiraz edildiğinde mahkemelerin, okullara yerleştirilme yapılmadan önce karar verebilmesi için  tasarıya bir madde eklenmesi talepleri olacağını söyledi.

Torba tasarının Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında söz alan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, tasarının ilk haliyle görüşülmesini istediklerini ifade etti.

Zozani, Bakan Avcı'dan, devreye girmesini isteyerek, "Bu işkenceyi sonlandıralım. Önerimiz çok açık ve net. Hükümetin tasarısı olarak önümüze getirdiğiniz tasarının, komisyona havale edilen şekliyle üzerinde çalışalım. 1 gün, bilemediniz 2 gün içinde bu tasarı buradan geçsin. Ama bu haliyle devam ederse hazanı buluruz" diye konuştu.

Bunun üzerine Bakan Avcı, şu an kendisini, "Timur'un huzuruna fil meselesini halletmek üzere giden Nasreddin hoca gibi hissettiğini"  belirterek, "Çünkü şu anda benim önümde de Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu torbaya koymak istediğim teklif duruyor" dedi.

Bunun üzerine komisyonda gülüşmeler oldu.

Muhalefet milletvekillerinin içeriğini sorması üzerine Avcı, bunun tek bir madde olduğunu ifade ederek, "Desteğinizle, katkılarınızla çok hayırlı bir sonuç üreteceğini düşündüğümüz bir şey. Siz bana 'şu filleri' diyorsunuz. Ben ekstra bir fil daha getirdim size. Zamanı geldiğinde ilgili madde görüşülürken takdirlerinize sunmak istediğimiz yavru ve sevimli bir fil" değerlendirmesinde bulundu.

Maddenin içeriğine de değinen Avcı, Bakanlık olarak daha önce yaptıkları bazı sınavlarla ilgili idare mahkemelerinden iptal veya yürütmeyi durdurma kararları çıktığını anımsattı.

Geçen yıl son kez yapılan SBS'de yürütmeyi durdurmaya ilişkin bir idare mahkemesinın kararı olduğunu vurgulayan Avcı, şunları söyledi:

"Sınav haziranda yapılmış, sonuçlar temmuz da açıklanmış, dava da temmuz da açılmış. Okullar açıldı, temmuz, ağustos geçti. Eylül, ekim, kasım, aralık, ocak. Yani herkes okullarına yerleşti,  Ocak ayında sömestr tatiline 15 gün kala idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Herkes yerleşmiş. Şimdi biz bu konuda getireceğimiz yavru fille maddeyle bu tür durumlarda mahkemeler vakitlice karar versinler ki iptal edilirse uyalım. Ama uyabileceğimiz bir zamanda. Sınav haziranda yapılıyorsa belli süreler öngördük. Kayıtlar yapılmadan, çocuklar yerleşmeden önce böyle bir iptal kararı olursa biz ona rahatlıkla pratik olarak uyabilelim. Aksi takdirde istesek de haklı da olsa, fiilen bir sömestr kadar, çocuklar bir okula yerleştirilmiş, bir sömestr sonra 'yürütmeyi durdurduk siz oradan şuraya' denilmiş oluyor. Nitekim bu oldu. Bereket bu son SBS ile ilgili mahkeme kararında puanları tekrar okuduğumuz zaman sadece 4 çocuğun yukarıya doğru oynatılabilir olduğunu gördük. Onlara da 'isterseniz sizi alalım' dedik. Ama farklı da olabilirdi. Çok daha fazla sayıda çocuk bundan etkilenebilirdi."

"Öğrencileri tedirgin etmeden mahkeme kararlarını yerine getiririz"

Bu arada Avcı, gazetecilerin maddeye ilişkin sorularını yanıtladı. Avcı,  komisyondan, sınav sonuçlarına itiraz edildiğinde mahkemelerin, okullara yerleştirilme yapılmadan önce karar verebilmesi için  tasarıya bir madde eklenmesi talepleri olacağını söyledi.

Ne kadarlık bir süre öngörüldüğünün sorulması üzerine Avcı, "40 günü geçmezse... Genellikle  sınavlar haziran'da oluyor. Ağustos başına kadar itiraz eden eder, mahkeme kararı verecekse verir. Bizde ona göre velileri, öğrencileri tedirgin etmeden zamanında mahkeme kararlarını yerine getiririz" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Adil Zozani Nabi Avcı Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title