Haberler

Torba Kanun" Teklifi Plan ve Bütçe Komisyonunda

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bu düzenlemeler genel anlamda ekonomide farklı toplum kesimlerinin beklentilerine karşılık olmak üzere getirilen düzenlemelerdir." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi düzenlemesinin de bulunduğu Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmeleri sürüyor.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, yapısal bir kriz yaşandığını bundan dolayı çok daha köklü önlemler alınması gerektiğini söyledi. Kuşoğlu, " Türkiye'de hem tüketicinin çok büyük bir borcu var hem de üretimle ilgili arzın artmasından oluşan sorunlar var. Bunlar yapısaldır. Onun için daha farklı yaklaşım gereklidir." değerlendirmesinde bulundu.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından söz alan Maliye Bakanı Naci Ağbal, düzenlemelerin genel anlamda ekonomide farklı toplum kesimlerinin beklentilerine karşılık olmak üzere getirilen düzenlemeler olduğunu belirterek, "3 ana omurgası vardır. Vergi kanunları, işsizlik sigortası kanunu ve genel sağlık sigortası sistemine ilişkin düzenlemelerdir" diye konuştu.

Ağbal, vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimine ilişkin düzenlemenin son anda ortaya çıkan, acele ile hazırlanan bir düzenleme olmadığını, uzun süre üzerinde çalışılan bir düzenleme olduğunu ifade etti. Ağbal, inşaat sektörüyle ilgili sektörde maliyetlerin düşürülmesi ve talebin arttırılması konusunda uzun süredir çalıştıklarını anlattı.

Yabancılara konut ve işyeri satışı konusunun önemli bir konu olduğuna işaret eden Ağbal, şöyle devam etti:

"Bizim buradaki temel bakış açımız; özellikle Türkiye, son dönemde olmak üzere yabancılardan çok ciddi anlamda konut talebinde bulunulan bir ülkedir. Çok farklı ülkelerden insanlar gelip Türkiye'de tatil yapmak istiyorlar. Tatil yaptıkları dönemden bir süre sonra da düzenli olarak Türkiye'ye gelme kararı vererek, konut edinmeyi de bir tatil yapma yöntemi olarak seçiyorlar. Özellikle tatil yörelerinde çok sayıda insan bu şekilde konut ediniyor. Bu insanlar için aslında konut edinme Türkiye için uzun vadeli döviz kazandırıcı işlem olması bakımından da teşvik edilmesi gereken bir sektör olarak görüyoruz.

Burada, konut sektörüne getirdiğimiz imkan aslında konut sektörüne getirilen bir imkan olmaktan öte turizm sektörüne getirilen bir imkandır. Burada yabancıların konut veya işyeri edinimi sınırsız değildir. Kuralları ve kaideleri var. Tapu kanununda bu konuyla ilgili düzenlemeler var. Burada herhangi bir şekilde kendi vatandaşlarımızın aleyhine bir durum oluşturmak değil Türkiye'ye döviz kazandırıcı bir işlem yapmak amacıyla bunu teşvik ediyoruz."

Ağbal, Esnaf Ahilik Sandığı'nın sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışılarak, ismine varıncaya kadar onların görüşleri de dikkate alınarak hazırlandığını söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Bülent Kuşoğlu Naci Ağbal Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title