Haberler

Torba Kanun" Tasarısı

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, Ramazan Bayramı'na kadar, "torba tasarı"sını meclisten geçirmeyi düşündüklerini söyledi.

İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Yüksel, kamuoyunda "torba tasarısı" olarak bilinen ve  2 ana bölümden oluşan yasa tasarısının sonradan gelen önergelerin birleştirilmesiyle 148 maddeye ulaştığını belirtti.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 4 Haziran'da başlayan görüşmelerin 38 gün sürdüğünü hatırlatan Yüksel, tasarının mecliste tahminen temel yasa olarak ve 5 bölüm halinde görüşüleceğini kaydetti.

Komisyondaki görüşmeleri gerilimli, zaman zaman da tartışmalı geçen tasarıyı Ramazan Bayramı'ndan önce meclisten geçirmeyi düşündüklerini dile getiren Yüksel, "Burada vatandaşlarımızın çok yakından beklediği Bağ-Kur, SSK ve maliyeye olan borçlarının yeniden yapılandırılmasından küçük trafik cezalarına, öğrenim kredilerinin geri ödemesinden araç muayene borçlarının yeniden yapılandırılması, üyelerin odalara olan aidat borçlarının yeniden yapılandırılmasının yanısıra Acıpayam'da yapılmakta olan Sami Soydan Barajı'nın altında kalacak köylerdeki vatandaşlarımızın hak sahipliği ve borçlanmaları ile ilgili yapılandırma da tasarıda yer aldı. Pek çok bakanlığımızı yakından ilgilendiren maddeler var içerisinde" dedi.

Yüksel, tasarıda cezaların ve gecikme faizlerinin kaldırılıp onun yerine EFE ve TÜFE'ye göre faiz yeniden yapılandırılması ve bu borçlara taksitlerle ödeme kolaylığı getirilmesinin söz konusu olduğunu sözlerine ekledi. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Meclis Genel Kurulu Mehmet Yüksel Denizli Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

tekin:

cezaevleri nasıl olacak boşalacakmı acaba

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title