Haberler

Torba Kanun Tasarı" TBMM Genel Kurulu'nda

MHP Adana Milletvekili Yılmaz: "IŞİD'e giden, Adana'da yakalanan TIR'lardaki silahlar var, Adana'da yakalanan TIR'larda silahlar.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, "IŞİD'e giden, Adana'da yakalanan TIR'lardaki silahlar var, Adana'da yakalanan TIR'larda silahlar. Eğer onlar 'Suriye'deki muhalefete götüreceğim' diye IŞİD'e gitmişse, onunla Müslüman Türkmen'in kanı dökülmüşse bunun hesabını bu ramazan günü Allah indinde kim verecek?" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

Tasarının 27. maddesi görüşülürken kürsüye gelen HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kobani'de yaşananlara değindi. Gelişmelerle ilgili bilgi almak için Şanlıurfa Valisine ulaşmak istediklerini, grup başkanvekillerinin valiyi 6 defa aradığını, ancak valinin telefonlarına çıkmadığını anlatan Kaplan, bu duruma tepki gösterdi. Kaplan, "Şanlıurfa Valisi, Grup Başkanvekilimizin telefonuna çıkmıyor.  Meclis'te grubu olan bir partinin çözüm sürecinde telefonuna çıkmıyor. Bu vali kimin valisidir? Devletin valisi midir, milletin valisi midir, yoksa IŞİD'le mi bağlantısı vardır? Nedir ki milletin iradesiyle parlamentoya gelen bir grup başkanvekilinin telefonuna çıkmayacak kadar küstahlaşabiliyor? Kim bu? Böylelerini atadınız o hassas bölgeye, çözüm sürecine zarar veriyorsunuz" dedi.

Valinin istifa etmesi ya da görevinden alınması gerektiğini savunan Kaplan, "böyle valilerden valilik beklemeyin" ifadesini kullandı.

Kaplan, yerine geçerken de Hükümeti temsilen salonda bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yanına gelerek, valiye ilişkin şikayetlerini aktarmaya devam etti.

Bu sırada konuşmasını yapmak üzere kürsüde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da sözlerini keserek, Kaplan'ın yerine oturmasını bekledi. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un kürsüde bir hatip olduğunu belirterek, Kaplan'dan yerine oturmasını istemesi üzerine AK Parti'li bazı milletvekilleri de Kaplan'a yerlerinden tepki gösterdiler. Kaplan, önce kürsüye dönerek Yakut'a valiyle ilgili şikayetlerini sürdürmeye devam etti, yerine otururken de eleştirilerini sürdürdü.

Tanal da konuşmasında Şanlıurfa'da elektriklerin kesik olduğunu, işsizlik sorunu yaşandığını, daha pek çok sıkıntının da sürdüğünü ifade ederek, "Şanlıurfa halkı uyandı. Şanlıurfalılar AKP'yi sandığa gömecek" dedi.

-"Urfa halkı her seçimde bize destek olmaya devam ediyor"

Daha sonra yerinden söz alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök'ün Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile telefonda görüştüğünü aktardı. Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sayın Valinin söylediği; 'Sıkıntılı bir durum var. Suruç bölgemizde birtakım hadiseler oluyor'. Sabaha kadar o bölgede çalıştığını, dolayısıyla cevap veremediğini, cebinden de herhangi bir kimsenin aramadığını ifade ediyor. Böyle durumlar zaman zaman yaşanabiliyor. Mazeretler olabiliyor. Elbette valilerimizin, kamu görevlilerimizin en hızlı bir şekilde cevap vermesi hepimizin ortak arzusudur. Birtakım zaman zaman yaşanan durumlardan, kriz şartlarından dolayı imkan bulamamış olabilir kamu görevlileri. Onların da durumunu önce bir iyice anladıktan sonra değerlendirme yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum."

AK Parti iktidarının Şanlıurfa'ya katrilyonları bulan miktarda yatırım yaptığını ifade eden Yılmaz, "Bunu da Urfa halkı gayet iyi bildiği için her seçimde de bize destek olmaya devam ediyor" dedi.

Bakanın açıklamalarının ardından yerinden tekrar söz alan Kaplan,  "Grup başkanvekilimiz 6 defa Urfa valisini aradı telefona çıkmadı. Ama Şanlıurfa Milletvekili Sayın Gök'ün bir arayışında çıktı" diye konuştu. Kaplan, valinin tutumunu eleştirmeyi sürdürdü.

-"Sayın Başbakan bağırırken niye sesiniz çıkmıyor?"

Daha sonra önerge üzerine söz alan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz'ın konuşmasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikaları eleştirmesi ve "IŞİD'e giden, Adana'da yakalanan TIR'lardaki silahlar var, Adana'da yakalanan TIR'larda silahlar. Eğer onlar 'Suriye'deki muhalefete götüreceğim' diye IŞİD'e gitmişse, onunla Müslüman Türkmen'in kanı dökülmüşse bunun hesabını bu ramazan günü Allah indinde kim verecek? Buna bağırmayacağım da neye bağıracağım? İçimiz yanıyor. Sayın Başbakan bağırırken niye sesiniz çıkmıyor?" ifadelerini kullanması AK Parti'li milletvekillerinin tepkisine yol açtı.

Bazı MHP milletvekillerinin de yerlerinden kalkıp sıraların önüne gelmeleri üzerine karşılıklı tartışma yaşandı. Başkanvekili Yakut, birleşime 5 dakika ara verdi. Ara sırasında da bazı MHP ve AK Parti milletvekilleri arasında tartışma sürdü.

Aranın ardından HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tekrar söz alarak Şanlıurfa valisine yönelik eleştirilerini sürdürdü. Baluken, "Pişkin bir devlet memuru zahmet edip hala 3 milyon oy almış partinin grup başkanvekiline, 'niye aradı' diye dönmüyor. Bu vali, bir milletvekiline nasıl ulaşacağını bilmiyor herhalde" dedi.

Baluken, TBMM Başkanvekil Sadık Yakut'a yönelik de "Başkanlık olarak TBMM'nin itibarını korumak zorundasınız. Başkan olarak sizi de kınıyorum. Öncelikle sizin buna müdahil olmanız gerekir" diye konuştu ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e çağrıda bulundu.

Yakut da Başkanvekillerinin İçtüzük'teki görevlerini anımsattı.

Yakut, "Biz burada sadece aracılık yapıyoruz. Konu TBMM başkanlık divanı ile ilgili bir olay değildir. Bakan görüştü ama biz de arayacağız" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Seyfettin Yılmaz Enver Yılmaz Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title