Haberler

Toptancı Hal Konseyi Yarın Toplanıyor

Sebze ve meyve ticaretine ilişkin konuların en üst düzeyde istişare edileceği Toptancı Hal Konseyinin ilki yarın Ankara Ticaret Odası Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda toplanacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Hal Kanunu" olarak bilinen 5957 sayılı "Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun" ile sebze ve meyve üretiminden tüketimine kadar gerçekleşen ticari işlemlere yönelik yeni kuralların uygulamaya konulduğu belirtildi.

Kanunun başlıca hedeflerinden birinin söz konusu istişare sürecinin daha kurumsal bir yapıda sürdürülmesi olduğu hatırlatılan açıklamada, "Bu amaçla, sebze ve meyve ticareti hakkında karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak, sorunları değerlendirmek ve alınması gereken önlemleri tespit etmek, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini sağlamak üzere Toptancı Hal Konseyi oluşturulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Toptancı Hal Konseyinde başta üreticiler, komisyoncular, tacirler ve tüketiciler olmak üzere sektörde yer alan tüm paydaşların temsil edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bunun yanında, ilgili kamu kurum ve kuruluşlar da konseyde yer almaktadır. Konseyin bu çok sesli yapısı, bir taraftan daha katılımcı ve etkin bir kamu yönetimi anlayışını ortaya koymakta, diğer taraftan, konuların derinlemesine ele alınması, sorunlara ilişkin farklı çözüm önerilerinin ortaya konulması ve böylece ortak akla ulaşılmasına katkı sağlayacaktır." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Ankara Ticaret Odası Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title