Haberler

Topraksız Çileğin Kilosu 6-8 Liradan Alıcı Buluyor

Kumluca ilçesinde bir üretici tarafından, sera ortamında topraksız çilek üretimine başlandı Topraksız ortamda yetiştirilen doğal çileğin kilosu 6 8 liradan satışa sunuluyor.

MEHMET ÇAKMAK - Türkiye'de örtü altı üretimde önemli bir yeri olan Antalya'nın Kumluca ilçesinde, sera ortamında topraksız çilek üretimine de başlandı.

İlçeye bağlı Yazır köyünde örtü altı tarım yapan Ülkiye Yavuz Karazor, sera ortamında topraksız çilek üretiyor. Karazor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örtü altı üretime alternatif olabilecek bir ürün arayışında, topraksız çilek üretimi yapmaya karar verdiğini söyledi. 20 yıldan fazla zamandır seracılık yaptığını anlatan Karazor, topraksız çilek üretimine başlamadan önce diğer bölgelerdeki üretim yöntemlerini incelediğini anlattı.

Yaklaşık 2 ay önce 600 metrekarelik serasında topraksız çilek üretimine başladığını ifade eden Karazor, seradan ilk ürünleri almaya başladığını açıkladı. Doğal ortamda yetiştirilen çilekte yüksek kalite yakaladığını vurgulayan Karazor, şöyle konuştu:

"Biraz da örnek olsun diye yaptık. Doğal olarak üretmeye başladığımız çileklerimizin verimi son derece güzel. Çilek üretiminin, seralardaki domates, biber, patlıcana alternatif olacağını düşünüyorum. Ürettiğimiz çilekleri, müşterilerimize istek üzerine pazarlıyoruz. Şu an için getirisi de güzel."

Karazor, çilek üretiminin diğer sera ürünlerine göre daha az masraflı olduğuna dikkati çekerek, çilekleri müşterilerin istedikleri adreslere kendilerinin teslim ettiğini, kilosunun 6 ila 8 liradan alıcı bulduğunu kaydetti.

Kumluca'da yaklaşık 52 bin dekar alanda örtü altı tarım yapılıyor. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Antalya Kumluca Yazır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title