Haberler

Toprakkale'de Seçim Sandığı Yakıldığı İddiası

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasından sonra çıkan arbedede bir seçim sandığının yakıldığı ileri sürüldü.

Toprakkale ilçesinin Kışla Mahallesi'ndeki İbrahim Ergen İlköğretim Okulu'nda bulunan 1025 nolu sandıkta meydana gelen olayda, iddiaya göre AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Cavit seçimi CHP'nin kazandığını anlayınca partililerle birlikte okula gelerek, seçim sandıklarını tekmelemeye başladı. Bu sırada yanında bulunan bir grubun ise kırılan sandıktaki oyları alarak yakmaya başladığı öne sürüldü. Polis müdahale ederek olayı yatıştırdı. İlçeye takviye olarak gönderilen polis ekipleri, okul çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kırılan sandıkları ve yakılan oyları toplayan yetkililer, tutanaklar tutarak, polis nezaretinde sandıkları İl Seçim Kurulu'na götürdüler. CHP Belediye Başkan Adayı İbrahim Demirci, CHP İl Başkanı Kemal Tabak ve bazı partililer de olay yerine gelerek yetkililerden durum ile ilgili bilgi aldılar. Demirci, olayı çıkaranlar hakkında şikayetçi olduklarını belirtti.

Olayla ilgili bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş ise olayı öğrenince ilçeye gittiğini, olay yerinde yaptığı incelemede çok fazla abartılacak bir durumun olmadığını gördüğünü, birkaç tane oy pusulasının yandığını ifade etti. Arslantaş, partisinin belediye başkan adayının da olayla ilgisinin olmadığını, bunu adayı karalamak isteyenlerin söylemiş olabileceğini savundu. Arslantaş, olayın güvenlik güçleri tarafından mutlaka aydınlığa kavuşturulacağına inandığını kaydetti. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Ergen Toprakkale Ak Parti Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title