Haberler

Toprak Vatandır Okul Bahçelerinde' Projesi

ANFA Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıllarda düzenlediği 'Toprak Vatandır' projesinin üçüncü etabını hayata geçiriyor. 'Toprak Vatandır Okul Bahçelerinde' projesi ile okullara ulaşan ANFA, okul bahçelerine rengarenk çiçekleri öğrencilerle birlikte dikiyor. Dikim sırasında ise toprak ve çiçek bakımı anlatılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye'sine bağlı ANFA Genel Müdürlüğü bu eğitim öğretim döneminde yine büyük bir projeye imza atıyor. Doğa, çevre ve vatan sevgisinin çocuklara aktarılmasının amaçlandığı proje, Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülüyor.

Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tespit ettiği okullardaki tüm 4. sınıf öğrencilerinin proje kapsamına alındığı 'Toprak Vatandır Okul Bahçelerinde' ile çocuklara toprak, bitki, güneş ve su anlatılıyor.

ANFA'nın uzman ve deneyimli peyzaj mimarları tarafından önceden hazırlanan okul bahçelerindeki çiçek dikime uygun alanlara öğrencilerin katılımıyla dikimler yapılıyor. Önce öğrencilere çiçek nasıl dikilir, nasıl yetiştirilir, neden güneşe ve suya bitki ihtiyaç duyar gibi soruların cevaplandığı yaklaşık 30 dakika süren eğitimde öğrencilerin çeşitli soruları da yanıtlanıyor.Soru cevap kısmı ile öğrenciler, bitki ve bitki dünyası ile ilgili merak ettikleri tüm soruları sorabiliyorlar.

Soru cevaptan sonra sıra en eğlenceli bölüme geliyor. Öğrencilerin uygulayarak öğrendikleri bu bölümde ise okul bahçesine çiçek dikimi yapılıyor. Minik elleriyle bitkileri heyecan içinde ve özenle toprağa yerleştiren öğrencilere sunum sonunda saksılı birer çiçek ve kalem seti hediye ediliyor.

Projeye Ankara kedisi de katılıyor

ANFA Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Toprak Vatandır Okul Bahçelerinde projesine Ankara kedisi de dahil oluyor. Ankara Kedisi şeklinde giydirilen bir minibüsten çıkan görevlilerin projenin uygulanacağı alana çiçekleri taşımaları ile başlayan heyecan sağanağı miyavlama sesleriyle adeta zirve yapıyor. Ankara Kedisi'nin katılımı ile yapılan çalışmanın çok daha renklendiğini ifade eden okul yetkilileri, projede verilen toprak sevgisinin yanına bir de hayvan sevgisi ilave edildiğini ifade ediyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Çankaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title