Haberler

Toprak Vatandır'da 'Kedi' Heyecanı

Birbirinden ilginç projelere imza atan ANFA Genel Müdürlüğü, yürüttüğü Toprak Vatandır Okulda projesine Ankara Kedisi şeklinde tasarlanmış minibüsü de dahil etti.

Birbirinden ilginç projelere imza atan ANFA Genel Müdürlüğü, yürüttüğü Toprak Vatandır Okulda projesine Ankara Kedisi şeklinde tasarlanmış minibüsü de dahil etti. Öğrenciler okullarına gelen 'miyavlayan' kediyi görünce büyük heyecan yaşıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANFA Genel Müdürlüğü dikkat çeken sosyal sorumluluk projelerine imza atmayı sürdürüyor. Bundan önce toplumsal etkinliklere ve özellikle öğrenci gruplarına yönelik doğa sevgisini aşılama çalışmalarıyla kamuoyunda sıkça adından söz ettiren ANFA, geçen yıl ilk etabını başlattığı Toprak Vatandır projesinin ikinci etabını sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl içinde Altınpark içerisindeki çiçek üretim seralarında 4. sınıf öğrencilerini ağırlayan Genel Müdürlük yetkilileri, serada öğrencilere bitki nasıl dikilir, neden çiçek suya, güneşe ve toprağa ihtiyaç duyar gibi soruları yanıtlamışlar ve uygulamalı eğitimin sonunda ise katılımcılara bir sertifika ile kendi diktikleri çiçekleri armağan etmişlerdi.

Bu sene de geçen yıl olduğu gibi Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen Toprak Vatandır Okulda projesi ile kamuoyunun karşısına çıkan ANFA Genel Müdürlüğü, bu kez öğrencileri Altınpark'taki serada ağırlayıp uygulamalı çiçek dikimini gösterme yerine, çocukların okullarına gidiyor. Okulların çok amaçlı salonlarında özel olarak bu proje için tasarlanmış dikim tezgahında öğrencilere bitki dikimleri uygulamalı olarak gösteriliyor. ANFA Genel Müdürlüğü'ne bağlı uzman ekipler tarafından verilen eğitim sonrası yine öğrencilere birer çiçek ve kalem silgi seti armağan ediliyor.

PROJEYE ANKARA KEDİSİ DE KATILDI

Yaklaşık iki haftadır yürütülen Toprak Vatandır Okulda projesine geçtiğimiz günlerde Ankara Kedisi de dahil oldu. Ankara Kedisi şeklinde giydirilen bir minibüsten çıkan görevlilerin projenin uygulanacağı alana çiçekleri taşımaları ile başlayan heyecan sağanağı miyavlama sesleriyle adeta zirve yapıyor. Ankara Kedisi'nin katılımı ile yapılan çalışmanın çok daha renklendiğini ifade eden okul yetkilileri, projede verilen toprak sevgisinin yanına bir de hayvan sevgisi ilave edildiğini ifade ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Kalaba İlkokulu'nda yapılan uygulamaya katılan ANFA Genel Müdürü Ramazan Arslan ile Keçiören Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, öğrencilerle proje hakkında sohbet edip yetkililerden bilgi aldı. 'Miyvalayan Ankara Kedisi' etrafında toplanan öğrencilerle objektiflere poz veren Arslan ile Kılıçgil, bu tip projelerin gelecek nesiller için oldukça mühim olduğunu vurguladılar. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Arslan Keçiören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title